De la altii: Completarea design-ului de interior cu usi din lemn

Se spune ca ce este clasic nu va disparea niciodata din topul preferintelor. Acest lucru este valabil si pentru usile din lemn, cele care completeaza design-ul casei fara doar si poate. Chiar daca tine de gusturi pana la urma nu trebuie neglijat nici aspectul practic si investitia ce se face, cu urmari pe termen lung. Investitia cand vei achizitiona o usa nu are intentia de a fi repetata ,in mod sigur.

Gama de usi din lemn este una diversa si pentru toate gusturile insa in special pentru toate buzunarele. Si cel din urma aspect este punct final in decizie insa cand vei cantari toti factorii si vei tine cont de calitatea superioara a usilor te vei convinge de alegere fara doar si poate.

Cand vine vorba de usi de interior, multi pun un pret deosebit pe design, pe stil, pe modul in care usile sunt lucrate. Regula de a fi in contrast cu peretii nu este una sigura de urmat si pana la urma trebuie sa se tina cont si de modul in care usile se armonizeaza cu imaginea in ansamblu a incaperii, mobilata si cu toate detaliile de decor.

O idee practica e sa alegi o usa de interior cu sticla, care face ca incaperea sa para a fi mai luminoasa. Indeosebi pentru spatiile mici, aceasta alegere este ideala pentru ca in acest caz se pune pret pe modul in care lumina poate sa patrunda in interior, lumina naturala sau orice alta sursa. Insa doar pentru ca se adauga un geam nu inseamna ca se urmeaza un design monoton, simplu. Pentru fiecare stil si tip de usa geamul se completeaza si el in design,  sofisticat si impresionant.

Cat despre usile fara geam sau pline cum mai sunt denumite se pastreaza o tonalitate mai sobra, un stil maret ce se potriveste cel mai bine incaperilor clasice, birourilor sau spatiilor impresionante in dimensiuni si arhitectura.

Din stejar sau tei masiv, usile din lemn pentru interior sunt realizate dupa o metoda clasica, care poate insa sa tina cont exclusiv de calitatea materiei prime. Lemnul este uscat corespunzator pentru ca in timp sa se dovedeasca trainica.

Cat despre culori exista si aici o gama diversa la fel ca si design-ul in sine. Poate fi vorba de wenge, un maron inchis care sa contrasteze cu peretii deschisi la culoare, poate fi placutul cires sau culoarea nucului. In diverse nuante, de la maroul de baza, mai reci sau mai calde, culorile usilor sunt clar un nou test de estetica pentru a alege ceea ce se integreaza cel mai bine in imaginea de ansamblu a casei.

Din respect pentru munca depusa pentru decorul casei, pentru investitia ce se va dovedi una avantajoasa, sfatul meu este sa alegi un model care nu se demodeaza, o usa care rezista si nu necesita inlocuire in scurt timp.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !