De la altii: Care sunt dezavantajele gadgeturilor românești?

Produsele românești din domeniul IT au cam acoperit un procentaj destul de bun, iar vânzările par să nu se oprească aici. Colaborări peste colaborări. Mai nou, Orange pune la abonamente tablete românești, nu numai foreign. Fără să clipim din ochi, putem spune care este cel mai “energic” producător de gadgeturi din România. Allview, zic eu. Însă deși Allview se bate cu încă vreo 2-3 producători români, majoritatea au foarte multe lucruri în comun. Cum ar fi? Majoritatea îți oferă un support developer aproape inexistent pentru 95% din produse. Un support device la fel de inexistent, iar calitatea premium o întâlnim foarte greu.

Haideți mai întâi să vă explic pe rând care sunt dezavantajele, voi începe cu “support developer”. În caz că ai dori să îți îmbunătățești telefonul, primul pas pe care trebuie să-l faci, este să instalezi funcții cum ar fi: root, unlock (unde este cazul) și clockwork-mode recovery. Majoritatea dispozitivelor românești nu îți oferă astfel de “beneficii”. Chiar dacă, să zicem, ți le-ar oferii, dezvoltatorii NU vor crea niciodată custom-rom pentru gadgeturi românești. Probabil ați auzit de XDA-Developers. Câte gadgeturi românești sunt exploatate pe forum? Nici măcar unul.

Support Device. Crede-mă, un dezvoltator foarte mare de aplicații sau jocuri, nu va actualiza NICIODATĂ jocul, respectiv aplicația, pentru dispozitivul tău Allview, E-Boda, ș.a.m.d. De exemplu, EA a actualizat jocul FIFA 14 special pentru tableta Nexus7, crezi că va face același lucru pentru un Allview de „ultimă generație” ?

Calitatea premium nu este așa de high-end pe cât se presupune a fi. Cel puțin așa cred eu. Nu-mi inspiră nimic premium, iar faptul că sistemul de operare este modificat, nu mă atrage așa de mult. Desigur, nu spun că nu-mi place OS-ul modificat de ei, însă nu atât de mult pe cât să cumpăr un dispozitiv de la ei. Când o să vedem un procesor Krait pe dispozitive românești? Când vom trece și noi la un Cortex A9 (care să fie A9, nu doar în cartea de specificații) ?

Aștept părerile voastre despre dispozitivele românești în secțiunea de comentarii!

De asemenea, vă invit și pe blogul meu. Acolo dezbat subiecte din psihologie, dezvoltare personala, IT, tutoriale photoshop cs4 și pagini personale. Te invit și pe tine! ^.^

One thought on “De la altii: Care sunt dezavantajele gadgeturilor românești?

  1. Pingback: De la altii: Care sunt dezavantajele gadgeturilor românești?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !