De la altii: Calea catre ezoterism – o scurta introducere

Calea catre ezoterism – o scurta introducere

 

Foarte adesea, cartile pe care suntem obligati sa le citim (sau sa le lecturam in urma unor recomandari venite din diverse parti) au pretentia de a exclude toate celelalte scrieri, precum intr-o incercare de a le evita – nu de putine ori, autorii de orice culoare, din diverse societati, din perioade diferite, afirma ca randurile scrise de ei detin adevarul absolut (intr-un domeniu sau altul). Insa este acest lucru cu adevarat posibil? Poate fi el crezut, acceptat sau dovedit?

Raspunsul este greu de dat si tine in mare masura de sinceritatea si cunostintele fiecaruia dintre noi. Atunci cand ne orientam insa atentia catre segmentul de carti despre ezoterism, precum cele de la PravaliacuCarti, ni se deschide un alt univers.

O gama variata de scrieri ezoterice si spirituale, scrise sau adaptate in limba romana, reusesc sa atinga un spectru larg de subiecte  alternative. Foarte adesea aceste carti nu vor face trimitere catre ceva din afara, ci catre sine –  scopul multora fiind sa te faca constient de propriul sine, de centrul propriei persoane. De aici incepe calatoria uimitoare catre cunostinta sau desavarsire. In interiorul fiecaruia dintre noi, exista un potential imens.

Unele dintre aceste carti despre ezoterism nu spun ca trebuie sa crezi in ceva, sa te inchini cuiva, sa iti dirijezi energia spre alte puncte sau persoane si nici sa cauti sa primesti aceasta energie, din afara. Totul, conform acestor scrieri, se refera la a invata si a deveni tot mai constient de cine esti cu adevarat.

Asumandu-si limitarile proprii, scrierile din domeniul ezoterismului recomanda aproape intotdeauna o  cercetare suplimentara; ele inteleg aceasta calatorie spirituala a omului, cu experiente si trairi, prezentand prin cuvinte diferite aspecte utile.  Alaturi de acestea, o serie de practici, obiceiuri sau obiecte, pot sa schimbe cu adevarat un mod de viata, o mentalitate, un om sau chiar un grup de oameni.

Alege ca in noul an de care ne apropiem cu pasi repezi sa iti deschizi orizonturile si sa lecturezi intr-un alt mod o astfel de carte despre ezoterism; click aici pentru a accesa in mod direct o incredibila librarie online, cu sute de astfel de titluri.

Calea catre ezoterism – o scurta introducere articol venit pe adresa contact arond emilcalinescu punct eu. Daca vrei ca si articolul tau sa apara aici, nu ezita sa trimiti un email. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !