De ce voi vota cu Iohannis?

De ce voi vota cu Iohannis?

 

 

Acesta este ULTIMUL articol politic inaintea alegerilor. Este publicat vineri, cand este inca LEGAL sa faci campanie electorala. Argumente pro-Iohannis ar fi multe, eu le voi grupa in 7 mari motive:

1. Pentru prima oara, imi place un candidat din turul 2

Eu am votat doar la 2 scrutinuri prezidentiale. In 2004 am avut drept de vot doar in turul 2. Atunci votul s-a dus pentru Basescu din ura excesiva pentru Nastase. Chiar daca ulterior am votat contra lui Basescu, nu regret nicio secunda votul de atunci. In 2009 nu-mi placea Geoana, absolut deloc, insa am votat EXCLUSIV NEGATIV.

Acum Iohannis are reale calitati. Iohannis primeste, intai si intai, un vot pozitiv. Enumar cateva calitati ale sale:
– Un bun administrator, dovedind asta ca primar al Sibiului.
– Echidistant politic, pana la inscrierea in PNL acesta activand aproape independent. S-a inteles bine cu toate guvernele centrale, neavand dispute cu nimeni. Echidistanta politica este absolut necesara functiei prezidentiale.
– Un om calm si echilibrat. Cu greu poti sa-l enervezi pe Iohannis.
– Il votez pentru ca desi este sustinut de niste partide, el este deasupra lor, este doar un candidat si nu un REPREZENTANT al lor. Dintre fostii presedinti, cel mai mult s-ar asemana cu Emil Constantinescu, desi tind sa cred ca va fi mult peste acesta.

2. Nu-mi place Victor Ponta ca om.

Mincinos, megaloman, lacom, badaran, tipul de persoana care ar calca pe cadavre pentru a ajunge sus. Nu are scrupule, nu are regrete.
Iar legat de primul defect, cel de mincinos, ma gandeam de multe ori ca Ponta este tipul de om care la un test cu detectorul de minciuni ar trece cu brio. El minte fara sa clipeasca, el CHIAR CREDE minciunile alea. Este antrenat sa minta. Sau, poate, are minciuna in sange.

3. Nu legitimez guvernul Victor Ponta.

E un motto care-mi place mult: Politicienii trebuie schimbati constant, precum ciorapii, de fiecare data din acelasi motiv, s-au murdarit. Nu mai stiu cine l-a spus, eu doar l-am tinut minte (din jocul Tropico). A vota opozitia inseamna a da un vot de blam puterii. A vota puterea inseamna a legitima actiunile ei de pana atunci. Votul inseamna, deci, mai mult decat un vot pentru o persoana sau alta.

4. Votez impotriva celor care-l sustin pe Ponta.

Mi-e greata sa vad, laolalta, pe Vadim, Dan Diaconescu, Tariceanu, Hrebenciuc, Kelemen Hunor ori Gabriel Oprea. Cu UNPR-ul am ce am demult. Despre UNPR nu putem spune ca-i partid plin de curve, ci ca e un partid care contine EXCLUSIV curve. Curve politice, bineinteles, extrem de respectabile. Sa nu mai zic de PSD-isti, unii dintre ei chiar ma ingrozesc (uitati ultima perla a lui Sova).

5. Nu sunt de acord cu promisiunile lui Ponta.

Cineva se temea de faptul ca politicienii, Ponta sau Iohannis, nu isi vor tine promisiunile. Eu, in cazul lui Ponta, ma tem mai mult daca acesta chiar si le va tine.

Ma mir ca niciun economist bun nu a dat de pamant cu promisiunile lui Ponta. Acesta propune atat masuri de stanga, cresteri de pensii, salarii, ajutoare de stat, alocatii, cat si masuri de dreapta, scaderi de impozite. Fratilor, daca ar fi atat de simplu, nu ar mai avea guvernele de ales. Ar lua ambele tipuri de masuri. De ce trebuie sa ALEGI intre cele 2 moduri de a guverna? Simplu: nu sunt bani pentru toate! Pe mine ma sperie posibilitatea de a mari pensiile, salariile si a scadea impozitele. Si bani la buget de unde? In cel mai rau caz se vor taia investitiile. CEL MAI BUN caz!

6. Nu sunt de acord cu campania lui Ponta.

Campanie agresiva, in special cea prin sms-uri, campanie bazata pe pomeni ori pe mizerii. Nu vreau sa legitimez campania. Ultima chestie: cica Monica Macovei l-ar sustine pe Ponta. O MIZERIE!  E oribila, e dezgustatoare. Chiar daca n-ar fi fost punctele anterioare, tot n-as fi putut vota cu cineva care-si face astfel campania.

7. Votez impotriva IMPLICARII Bisericii.

Intra la punctul 6, dar subliniez separat. Nu, Biserica, indiferent de motive, n-are voie sa se implice politic. Sa taca! Suntem stat laic, nu suntem Afganistan. Simplu!

Asadar, v-am spus de ce voi vota cu Iohannis. Si fac nu numai asta, ci si incerc sa conving pe altii sa voteze cu el. Unii au dat mult mai multe motive, mie imi sunt de ajuns 7. Recomand, din blogosfera, doar 2 articole: cel al lui Manafu si cel al lui Chinezu (unde recomand sa urmariti comentariile). Chinezu a avut, de asemenea, si un articol cu motive pentru a-l vota pe Ponta. Pentru echidistanta il semnalez si pe acela, desi nu cred niciunul dintre acele argumente. Salutari POLITICE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “De ce voi vota cu Iohannis?

  1. Nici mie nu-mi place Ponta. In trecut as fi votat cu Ponta, daca as fi putut. Acum as vota cu Iohannis. Un om care gandeste.

  2. Nu stiu ce sa zic despre Ponta, intr-un fel imi place, dar ceea ce vrea sa faca nu e prea realizabil. Am citit doctrina amandurora, castigatorul este Iohannis. Imediat am echipez si merg la vot, eu sunt mereu ultimul 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !