De ce sa mergi sa vezi Badaranii?

De ce sa mergi sa vezi Badaranii?

 

 

Asadar, vineri seara am fost sa vad Badaranii la Teatrul Metropolis. Pentru ca mi-a placut si pentru ca nu-mi place sa tin pentru mine chestiile misto, va dau cinci motive pentru care trebuie sa mergeti si voi sa vedeti. Sa-i vedeti, pe ei, Badaranii. Asadar:

1. Mircea Albulescu joaca absolut genial. El este, in sine, un monstru sacru al scenei. A jucat in sute de piese, sute de filme, insa preferatele sale sunt piesele teatrului radiofonic. Despre acest teatru si-a dat, de altfel, si lucrarea de doctorat. Oricum, fie si acest motiv ar trebui sa va faca sa mergeti la spectacol.

2. Este o piesa de origine italiana. Sa nu-mi spuneti ca nu conteaza originea piesei, ca nu va cred. Va spun de ce conteaza din punctul MEU de vedere (lucru confirmat si cativa amici): numele personajelor. Sunt atatea piese de origine ruseasca extrem de bune, extrem de bine jucate, insa numele rusesti ne pun in dificultate. Apai numele italienesti sunt placute si usor de retinut. Un avantaj.

Badaranii

3. Daca n-ati fost inca la Teatrul Metropolis sa stiti ca ati pierdut mult. O sala nu foarte mare, insa cu o calitate extrem de importanta: orice loc ofera o vizibilitate extrem de buna. Randurile nu sunt la acelasi nivel, deci vizibilitatea este buna si daca stai in spate.
Si o chestie simpatica, pe care n-am mai vazut-o in alta parte: numerotarea locurilor incepe de la 0. La Badaranii am avut randul 1, locul 0. Sunt un zero, stiu ­čÖé
Legat de spectacol si de sala, mie-mi pare ca se potrivesc de minune. Va invit si pe voi sa va convingeti de asta.

adriana_trandfir,_miriam_rizea,_cecilia_barbora_si_gabriela_popescu

4. Dupa spectacol va veti intreba cat de mult va asemanati cu Badaranii ori cat de mult v-ati dori sa fie la fel ca-n spectacol. Asta daca sunteti de sex masculin. Daca sunteti de sex feminin va veti intreba, probabil, cat de badaran este sotul/prietenul.

5. Regizor este Dan Tudor. La Metropolis am mai vazut Gaitele, regizat tot de el.

Badaranii Poster

Apai nu-mi mai ramane decat sa va invit sa vedeti si voi Badaranii la Teatrul Metropolis. Mai mult de atat nu mai am ce sa va zic. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !