De ce sa iti cumperi o masina de paine?

De ce sa iti cumperi o masina de paine?

 

Painea de la brutarii nu este intotdeauna de cea mai buna calitate, continand foarte multi aditivi de crestere sau ingrediente mai putin sanatoase. Pentru o paine sanatoasa, o varianta buna este achizitionarea unei masini de copt paine, cu ajutorul careia poti folosi propriile ingrediente.

Astfel, poti alege cu grija ingredientul principal, de recomandat faina din grau macinat integral, fara aditivi, astfel incat sa ai o paine completa, bogata in fibre si vitamine.

masina de paine

Ce face o masina de paine?

Masina de paine executa amestecarea, framantarea, dospirea si coacerea aluatului. Astfel, munca ta se reduce la minim.

Majoriatea masinilor de paine iti confera posibilitatea programarii orei la care sa se faca coacerea, astfel incat sa ai paine calda la ora dorita.

Sunt de preferat masinile cu mai multe functiii. Este important si util ca masina de facut paine sa poata indeplini cat mai multe functii, pe langa cea principala de coacere a painii.

Cateva functii pe care le poate indeplini o masina de paine:

  • Functia de pornire intarziata;
  • Functia de pastrare la cald;
  • Grad de rumenire;
  • Program rapid.

Referitor la etanseitatea masinii de paine, cu cat masina de paine este mai bine izolata termic, cu atat va fi mai rapida coacerea. Este important sa cerem informatii in legatura cu acest aspect vanzatorului.

Foarte importanta este si capacitatea masinii de paine, alegerea aceteia urmand a se face in functie de consumul zilnic/familie. Capacitatea variaza intre 500g si 1500g.

Este bine ca masina de paine sa aiba si un geam transparent, prin care sa poti vizualiza procesul de coacere. Consumul este si el foarte important, asa ca alege o masina de paine cu un consum mic de energie electrica.

Inainte de a-ti achizitiona o masina de paine te sfatuiesc sa citesti si ACEST ARTICOL. Cu siguranta iti va fi de folos.

Articolul De ce sa iti cumperi o masina de paine? a fost redactat de Ion Bogdan Popa.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !