De ce sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook?

sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook

Sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook este ultima gaselnita a lui Mark. Inainte sa va vorbesc despre posibilele motivatii, trebuie sa va arat CUM se face asta. Pasii sunt urmaritorii:

 • In dreapta sus ai o mini-sagetuta. Apasa cu incredere pe ea.
 • Ai apoi Setari si confidentialitate.
 • Apoi apesi pe Preferinte pentru noutati.
 • Acum apesi pe Preferinte pentru reactii.
 • Apoi va aparea fereastra de mai jos (pe laptop), singurul lucru care-ti ramane de facut este sa activezi cele 2 chestii.

sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook

Dupa cum vedeti, poti activa chestia asta pentru postarile tale, sa nu vada altii cate reactii ai tu, dar poti activa si pentru postarile altora, sa nu vezi tu cate reactii are o postare. Reactiile exclud comentariile, pentru cine nu stie. Reactii inseamna acei zambilici, like, love, care, haha, sad si angry.

Acum, trebuie sa incerc sa raspund la intrebarea din titlu: De ce sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook? Pentru ca Facebook are 2 optiuni distincte, voi sparge si eu intrebarea in doua intrebari diferite. Asadar:

De ce sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook PE PROPRIUL PROFIL? Am identificat 3 posibile motive, ar mai putea fi si altele (casuta de comentarii va sta la dispozitie):

 1. Nu vrei ca lumea sa stie ca ai putine reactii. Iti e rusine ca-s atat de putine. Daca esti persoana publica, in special politician, e cu atat mai nasol. Presa ar putea specula: tu ai 50 in medie, in timp ce adversarii tai politici au minimum 400. Nasol de tot.
 2. Unii nu vor sa se vada haha-urile. Pe bune, cica le e rusine de haha-urile primite la postari serioase. Iarasi politicienii sunt majoritari, desi nu-s singurii. Aici ma simt cu musca pe caciula in sens invers: eu dau foarte des haha la postari serioase. Anii trecuti dadeam mai des, dar din 2021 incoace dau doar la politicieni si la pozele cu masca.
 3. Vor sa se dea mari, sa se laude ca nu trebuie sa stie nimeni ce se intampla in curtea lor.

Tind sa cred ca motivul principal este primul, insa nu trebuie sa excludem din start ultimele 2 motive.

De ce sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook pe profilul altora? De ce n-ai vrea sa vezi cate reactii sunt la postarile altora? Aici, la modul serios, imi este greu sa gasesc argumente. Ma straduiesc, dar cumva toate imi par fortate, lipsite de sens:

 • Nu vor sa intre in depresie ca toate postarile din feed au mai multe reactii decat postarile lor. Invidie, ca sa zic asa.
 • Nu vor ca numarul reactiilor sa le influenteze atunci cand iau decizia de a reactiona sau nu.
 • Li se pare cool: activeaza orice optiune noua, la moda. Ei sunt cei care atunci cand apare o reactie noua (cum aparuse la un moment dat steagul LGBT) o vor folosi intens cateva zile/saptamani. Ei sunt cei care si-au bagat profilul intunecat, ca e cool. Ei sunt cei care, in offline, nu se duc la filmele romanesti cand ruleaza in cinematografe, dar sunt primii la evenimente de tipul Noaptea alba a filmului romanesc.

Mie mi se pare o decizie corecta luata de Facebook, din cand in cand trebuie sa apara schimbari, sa se discute despre ele, utilizatorii sa aiba motive sa vorbeasca despre retea, insa mi se pare gresit din partea unui utilizator sa bifeze oricare dintre optiuni.

Eu nu sunt radical, nu spun ca nu mai frecventez profilele care ascund numarul reactiilor. Nu-mi convine, nu-i inteleg, nu empatizez cu ei, insa le respect decizia. Daca ei nu vor asta, apai fie ca ei.

Acum va adresez voua intrebarea din titlu: De ce sa ascunzi numarul reactiilor pe Facebook? Poate aveti si alte raspunsuri, care mie mi-au scapat. Apropo, puteti face acelasi lucru si pe Instagram. Folosesc rar acea retea, insa nu vad de ce acolo ar exista alte motive.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !