De ce sa apelezi la o firma de contabilitate?

De ce sa apelezi la o firma de contabilitate?

 

Am mai scris 2 articole pe acest subiect. Am scris intai despre externalizarea serviciilor, cum vad eu acest proces. E drept, nu am studiat in facultatile mele asa ceva, nu am facut administratie publica ori chestiuni asemanatoare. Din acest motiv nu am pretentia ca as detine adevarul absolut. Ori ca scriu articole cu caracter stiintific.

Am scris, de asemenea, cum ar fi daca v-ati infiinta o firma de contabilitate. In loc sa-ti cauti de munca sa iti infiintezi propria firma de contabilitate. Acum sa trecem de cealalta parte a baricadei. Sa zicem ca aveti o firma si nu are cine sa va tina contabilitatea. De ce ar fi mai bine sa apelati la o firma de contabilitate, una care sa tina contabilitate constanta pentru firma voastra? Hai sa va dau cateva argumente:

1. Experienta

Ok, puteti angaja un contabil cu experienta, dar experienta asta presupune si sa practici zi de zi aceasta meserie. In plus, ce contabil cu experienta ar accepta sa lucreze pentru o firma noua?

2. Infrastructura

O firma de contabilitate isi desfasoara activitatea intr-o cladire specializata cu lucrul de date. Daca obiectul vostru de activitate este cu totul altul, s-ar putea ca investitia in infrastructura sa fie cu adevarat costisitoare.

Intelec

3. Profesionalism

Echipa unei astfel de firme, pe langa experienta in domeniu, merge si la foarte multe cursuri de perfectionare. De asemenea, angajatii vor fi la curent tot timpul cu schimbarile legislative.

4. Eliminarea riscurilor

Va ziceam si in celelalte articole: riscurile sunt mai mici. Orice greseala va fi asumata si suportata de acea firma de contabilitate. Daca un contabil angajat de firma greseste, mai mult decat sa-i desfaci contractul nu ai ce faci. Daca, insa, prevezi in contractul cu o firma de contabilitate clauze favorabile tie, orice eroare poate fi decontata de firma in cauza.

5. Pret

Este logic ca in aceste conditii pretul pe care-l platesti sa fie mai mic, nu? Nu platesti infrastructura, nu platesti un contabil al tau, acei angajati vor fi profesionisti, iar tu vei fi acoperit de un contract. Riscuri minime, pret bun, profesionalism. Ce ne-am putea dori mai mult?

Si as fi bagat un argument, poate la fel de bun: incurajam niste initative extrem de misto. Decat niste absolventi doritori de angajare nu mai bine incurajam niste mici start-up-uri?

Acum ca va zisai de ce sa apelati la o firma de contabilitate, nu-mi mai ramane decat sa va urez vesnicele salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !