De ce particip la Spring Super-Blog 2021?

Particip la Spring Super-Blog 2021

Pana acum am anuntat in 3 randuri, adica pe 3 bloguri diferite, ca particip la Spring Super-Blog 2021. Fara sa fie o ordine a preferintelor, va anunt aici cele 4 bloguri cu care particip: HalestEmil, Cinemil, CitestEmil si, bineinteles, acest EmilCalinescu.EU. Acum trebuie sa va spun DE CE particip la Spring Super-Blog 2021.

Caci, poate cu asta trebuia sa incep, eu nu mai aveam de gand sa particip. Ca de obicei, oscilam daca sa particip sau nu, insa pana pe la sfarsitul lui ianuarie sansele mai mari erau sa nu. Chiar consideram ca mi-ar prinde bine o pauza, poate chiar mi-ar prinde bine, deci eram aproape decis sa zic pas. Sa urmaresc de pe margine competitia.

Ce m-a razgandit, totusi? Ce m-a facut sa reintru in ring? Pai, pentru a afla motivul meu va trebui sa recititi primul paragraf. V-ati prins?

Da, in mod evident faptul ca POT participa cu mai multe bloguri (teoretic pot sa mai adaug pe parcurs si altele, daca simt nevoia) m-a razgandit. Este o provocare mult prea mare pentru mine. Este o libertate pe care o am, mai multe posibile unghiuri de abordare, fara ca ele sa-mi ingusteze posibilitatile.

Doar ca mai e ceva, mult mai important decat provocarea in sine: faptul ca EU propusesem chestia asta. Eu am propus, foarte convins ca este un lucru bun, util nu doar mie, ci si competitiei, ca un blogger sa poata alege pe ce blog sa scrie articolele. Sa nu mai fiu nevoit sa scriu despre filme pe blogul generalist ori despre mancare pe blogul de carte. Faptul ca organizatorii AU ACCEPTAT aceasta propunere chiar la urmatoarea editie este o mare bila alba! Da, exact asta inseamna organizatori care isi respecta concursul, care-i respecta pe concurenti, acceptand sugestiile acestora atunci cand ele sunt bune, corecte, in favoarea competiei.

Caci, sa fim bine intelesi, o librarie va avea mult mai mult de castigat daca se va scrie despre ea pe un blog de nisa si nu pe unul generalist. Iar bloggerii cu mai multe bloguri (stiu ca pentru unii pare amuzant, insa nu-s deloc singurul in situatia asta) sunt incurajati sa participe.

Evident ca nu excludeam din start participarea, evident ca poate prima proba ori a doua m-ar fi convins oricum sa intru in ring. Caci daca nu exista aceasta noua prevedere din regulament, eu as fi asteptat 1-2 probe, sa vad cum suna. Ele ar fi fost decisive pentru a lua hotararea finala, de a participa sau nu la competitie. Schimbarea de regulament m-a scutit, insa, de o perioada de framantari. E clar, daca au facut aceasta schimbare de regulament la sugestia mea NU AM CUM sa nu intru in ring.

Altfel as fi fost precum iepurasul din bancul de mai jos:

Iepurasul se duce la brutarie si intreaba:
– Aveti paini mici-mici-mici?
– Nu, nu avem.
Se duce iepurasul a doua zi si intreaba din nou:
– Aveti paini mici-mici-mici?
– Nu, nu avem.
Se duce si a treia zi. Aceeasi intrebare, acelasi raspuns.
Dupa ce merge si a patra zi, brutarul se hotaraste sa faca paini mici-mici-mici.
Drept urmare, vine iepurasul in ziua cu numarul 5 si intreaba:
– Aveti paini mici-mici-mici?
La care brutarul raspunde mandru:
– Da, acum avem.
La care iepurasul, calm:
– Sunt curios cine o sa vi le cumpere!

Nu stiu cum sa va explic, insa de-a lungul timpului mi s-a zis in multe feluri, am fost comparat cu multe animale, insa niciodata cu un iepuras, fie el si unul de poveste. N-am vrut sa mai adaug inca un animal la colectie, daca intelegeti ce vreau sa spun.

In loc de concluzie, va spun doar asa: eu particip la Spring Super-Blog 2021, insa nescriind pentru VICE, nu o fac ca sa nu fiti voi nevoiti sa paritcipati. Drept urmare, oricine are blog si are ceva sange-n instalatie este invitat in ring. Promit ca va voi bate doar … pe teren. Let the hunger-blogger games begins #cumarveni

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !