De ce nu voi merge NICIODATA cu Uber?

De ce nu voi merge NICIODATA cu Uber?

 

Introducere: nu am carnet, insa intentionez sa-mi iau. Totusi, in cele ce urmeaza ma voi referi la folosirea aplicatiei UBER in calitate de PASAGER, nu de sofer.

Pe scurt de tot, iata cele 5 mari probleme pe care le am eu si de ce nu voi merge niciodata cu Uber:

1. Nu suport chestiile care-mi scot automat bani de pe card. Eu oricum evit cat se poate platile online. Platile online normale sunt oricum mai sigure, eu am facut plata, la revedere. Sa autorizez, insa, o chestie sa imi ia AUTOMAT bani din cont? De ce as face asta?

2. Avem boala pe taximetristii de Ilfov, spunem ca-s la limita legalitatii, insa ar trebui sa incurajam niste alti (pseudo)TAXIMETRISTI aflati la limita legalitatii? Serios, de ce am face asta?

Uber vs taxi

3. Avem probleme cu traficul in Bucuresti? Foarte bine: incurajam pseudo-taximetria, taximetria de Ilfov si scumpim metroul. Ne duce capul, adevarul asta e! Vad ca si Moise e de acord cu mine, desi el ne da alt exemplu.

4. Nu-mi place reclama agresiva pe care si-a facut-o UBER. Nu stiu daca a dat bani in online sau bloggerii au facut reclama aia de amorul artei, nu e treaba mea. Cert este ca mie-mi pare o chestie extrem de agresiva, care la mine are efecte adverse. Toata lumea vorbeste de UBER, toata lumea ma indeamna sa folosesc UBER. Iar marele meu beneficiu este ca voi avea o cursa gratis (sau chiar mai multe). Dar, surpriza: nu pot sa beneficiez DOAR de acea cursa gratis daca NU imi pun contul meu bancar la dispozitie. Ceea ce NU voi face in veci.

5. Scandalul cu tanara violata de taximetrist vi se pare intamplator? Nu, nu neg ca s-ar fi intamplat asta. Nu spun ca soferul este nevinovat. SA PLATEASCA!  Problema mea e alta: a fost AMPLIFICAT ARTIFICIAL! S-a trecut PREA USOR peste numele firmei de taxi (intai era SPEED, toata lumea A SCRIS ca era Speed, pentru ca apoi sa se spuna, cu jumatate de gura, ca era SPRINTER, o firma DIN ILOV; recititi va rog punctul 2). In plus, s-au activat brusc ceva organizatii feministe. Credeti ca e intamplator? Ia cititi chestia asta de pe blogul oficial UBER. Apoi revedeti scandalul in care este implicat Piticu. S-ar putea sa faca mai mult sens, cum ar zice corporatristii.

Am astea 5 motive, tariful e acelasi ca la taxi, de ce as folosi, in aceste conditii, UBER? Singura utilitate a aplicatiei o vad in cazul cladirilor imense de birouri: d-acolo pleaca 20-30 de masini, de ce sa plece goale? Totusi, de la a lua pe cineva de la munca pana acasa, pentru ca sta in aceeasi directie, pana la a face 3-4-5 ore de pseudo-soferie, e cale lunga.

Apropo, voi stiti ca se da un super-bonus daca un sofer Uber sta online weekendul asta 14 ore? Si avand in vedere ca prima cursa e moca, probabil se vor gasi destui doritori sa TESTEZE aplicatia Uber. Sa ma intreb, oare, ce se va intampla daca un hacker se va plictisi in weekendul asta? Nu intreb, ca iar sunt catalogat drept heitar.

Sursa foto
Sursa foto

Asadar, eu nu voi merge niciodata cu UBER. NU imi voi instala niciodata aceasta aplicatie. Daca vreun sofer UBER va dori sa ma ia in masina, voi accepta cu placere invitatia. Daca voi fi nevoit sa platesc acea cursa, ma voi gandi foarte bine: sa-i dau lui banii, in mana, sau sa iau un taxi. Optiunea de a autoriza UBER sa-mi extraga bani din cont nu exista pentru mine. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

9 thoughts on “De ce nu voi merge NICIODATA cu Uber?

  1. Pingback: De ce nu voi merge NICIODATA cu Uber?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Exista modalitati prin care te poti proteja. Fie iti faci un cont virtual pe care-l asociezi aplicatiei (stiu ca BCR folosea metoda asta la un momentdat, pentru siguranta platilor online), fie iti faci un alt card pe care nu-ti tii mai mult de suma 50lei. Si cand termini acei bani, pui altii. Chiar sunt curios ce se intampla daca o calatorie Uber costa mai mult decat ai pe cardul asociat aplicatiei.

  3. Emil, nu stiu cum e la tine, dar la mine e plin de taximetristi jegosi, manelisti, prosti, retardati sau pur si simplu idioti. Cu masini jegoase si facute praf. Si mi-ar prinde bine si mie daca Uber s-ar afla „prin zona”. Sa pot lasa parerea mea despre sofer, sa merg in voie fara manele in masina, sa merg intr-o masina curata, sa.

    1. E o aplicatie, Star Taxi, unde poti da rating soferului. In plus, cele cateva functii in plus ale aplicatiei UBER pot fi lejer adaugate in aplicatiile firmelor de taxi. Vointa sa fie.

  4. Am folosit aplicatia UBER si sunt foarte multumita. Am primit un cupon de 20 de lei si am facut un test. Am asteptat doar 5 minute o masina. Totul a decurs normal, sofer de treaba, masina de nefumator. N-am ce comenta mai mult. Sunt si motive pentru care n-as mai incerca serviciul asta, se regaseste si in lista ta.

  5. Și totuși ai folosit UBER chiar aseară. E o chestie de eficiență și rapiditate.Nu vrei să înțelegi o chestie: UBER driver poate fi oricine de lângă tine. Nu degeaba se spune „everyone’s private driver”
    Eu am avut NUMAI feedback pozitiv, oameni super încântați.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !