De ce mai citim bloguri?

De ce mai citim bloguri

De ce mai citim bloguri? este o intrebare pe care ar trebui sa si-o puna orice blogger. Nu poti SCRIE ceva fara sa citesti acel ceva. Nu poti scrie carti fara sa citesti carti. Nu poti face filme fara sa vezi filme. Nu poti regiza spectacole de teatru fara sa vezi spectacolele regizate de altii.

Drept urmare, mi-am propus sa imi pun din ce in ce mai des aceasta intrebare…

Asadar, De ce mai citim bloguri?

Emil Calinescu Un grad cat mai mare de libertate
Poza aceasta va inspira LIBERTATE?
 1. Pentru ca unii se exprima mai bine in scris decat oral, drept urmare nu ar avea succes pe vlogging. Aici includ si persoanele cu ceva deficiente, cu ceva probleme medicale, care se exprima oral mai greu, dar care (uneori) se exprima divin in scris. Compenseaza.
 2. Pentru ca unii nu le au cu tehnica si nu stiu sa se filmeze ori sa-si editeze un clip. Ideile conteaza, pe ele le caut.
 3. Pentru ca inca sunt bloggeri care au ceva de spus. Din ce in ce mai batrani, din ce in ce mai putini. Dar sunt.
 4. Pentru ca inca vreau sa cred ca cititul nu este un sport extrem, ci o chestie pe care trebuie s-o practice oricine. Si nu vreau sa citesc doar carti, desi nu m-ar deranja neaparat acest lucru.
 5. Pentru ca sunt dator bloggingului pentru cel ce sunt acum. Bloggingul m-a schimbat, in bine zic eu, m-a maturizat, m-a facut sa-mi schimb perspectiva asupra vietii.
 6. Pentru ca bloggingul este ceva misto ca idee: un jurnal personal transformat intr-o chestie mult mai organizata, plina de opinii, de idei, folositoare mai mult sau mai putin cititorilor. Si din care, de la un punct incolo, se poate trai, mai bine sau mai putin bine.
 7. Pentru ca nu pot avea pretentia de la altii sa ma citeasca atat timp cat eu nu-i citesc pe altii. Ce tie nu-ti place altuia nu-i face in sens invers.
 8. Pentru ca celelalte titulaturi alternative bloggerului nu-mi inspira incredere, unele chiar ma jignesc: ziarist, critic (de teatru, de film ori de carte), comentator, analist. Sunt si false, neadevarate, dar nici nu ma incanta. Eu sunt blogger si vreau sa raman asa.
 9. Din inertie. Serios, din intertie. Pentru ca in tinerete citeam multe bloguri, mult mai multe, iar acum nu mi-am pierdut acest obicei. Serios, ii inteleg pe cei care nu vor sa citeasca bloguri. Ei au alte obiceiuri de consum: ei deschid prima oara tik-tok-ul, ei vorbesc si nu citesc ori scriu.
 10. Pentru ca bloggingul inseamna libertate pentru mine. Pe YouTube trebuie sa respecti regulile YT, pe Facebook te temi oricand de raportare, de cenzura, pentru ca pe forumuri, pe vremuri, riscai oricand o suspendare daca ziceai ceva gresit, pentru ca Instagram-ul iti poate inchide contul chiar si pentru ca ai taguit prea multe persoane… Bloggingul inseamna libertate, inseamna un locsor al tau unde poti sa folosesti ce cuvinte vrei tu, poti sa te iei de cine vrei tu, poti sa lauzi ce doresti tu, fara sa risti nimic. Risti sa nu te indexeze Google ori sa te interzica Facebook, insa blogul CA ATARE nu ti-l poate lua nimeni.

 Poate altii nu recepteaza libertatea asa cum o receptez eu. Ei s-au nascut liberi ori asa au impresia. Pentru mine acest punct 10 este mai important, de fapt, decat toate celelalte puncte la un loc.

Si pe bune ca nu m-as fi gandit atat la libertate (cea de alegere) daca nu m-ar fi marcat atat de mult Noul Matrix. Stiu ca nu toti imi impartasesc punctul de vedere, e foarte bine sa gandim diferit, insa pe bune ca am simtit nevoia sa scriu INCA un articol despre asta.

Un grad cat mai mare de libertate Emil Calinescu prin Cluj

Si la fel de #pebune vreau sa aflu si parerea voastra: De ce mai citim bloguri? Adica de ce cititi voi, ca eu deja v-am spus de ce. Si, in subsidiar, as vrea sa stiu de ce ma cititi PE MINE. Nu musai acest blog, ci ORICE blog dintre cele 11. 

 

7 thoughts on “De ce mai citim bloguri?

 1. pentru ca citesc mult mai repede o informatie fata de timpul pierdut pentru a asculta acea informatie, pentru ca informatia livrata video nu e sintetizata pentru nevoi, iar daca am nevoie de ea n-o gasesc asa de usor.

 2. Imi plac argumentele tale si da bloggingul ne schimba atat ca idei, viziune asupra vietii cat si modul de interactiune cu ceilalti pentru ca esti mai constient de impactul cuvintelor asupra celorlalti

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !