De ce imi place sa port bratara?

Stiu ca sunt catalogat de multi drept narcisist. Nu mi-e rusine cu asta, dimpotriva, a ajuns motiv de mandrie. Din pacate (sau din fericire) articolele sunt din ce in ce mai mult despre … mine. Acum voi raspunde la intrebarea de ce imi place sa port bratara.

Pentru a raspunde la ea trebuie sa raspund insa la alta intrebare: de ce barbatii ar trebui sa poarte bijuterii? Ok, ca sunt inele, ca sunt bratari, ca sunt lanturi, nu conteaza.

Eu raspund exact asa cum nu se recomanda sa raspunzi: printr-o alta intrebare. Asadar, de ce n-ar avea voie barbatii sa poarte bijuterii? De ce bijuteriile ar fi exclusiv pentru femei? Noi, barbatii, suntem misogini daca excludem femeile din anumite activitati. Noi suntem misogini daca le consideram bune doar pentru bucatarie. Dar de ce femeile considera ca doar ele trebuie sa poarte bijuterii? O femeie careia ii zornaie bijuteriile se cheama eleganta, stilata si „scumpa”, in timp ce un barbat care are un ghiul si eventual o bratara este … cocalar? Conform caror criterii?

Sa va zic acum despre bratara mea. De fapt sunt 2, luate din acelasi magazin online (una din ele este aceasta, cealalta vad ca nu se mai gaseste pe oferta lor). Si pentru ca nu se mai gaseste o sa v-o arat pe mana mea:

Am mai aratat poza asta in vreo 2 randuri, deci deja o stiti. Acum va intreb serios: ce are bratara aia la mana mea? Conform caror reguli nu ar trebui sa port eu acea bratara pe mana mea? Femeile ar trebui sa aiba o mainile pline de bratari, degetele pline de inele si la gat un lant, iar noi, barbatii, ar trebui sa avem cel mult un ceas, si nici ala de aur (pentru ca, nu-i asa, e de prost gust)? Serios?

Deci de ce imi place sa port bratara? Simplu: pentru ca societatea imi interzice si ma blameaza pentru asta. Un imbold mai bun chiar nu exista pentru mine. Astept interzicerea prin lege. Abia atunci probabil nu voi mai purta bratara (sau ma rog, nu voi mai avea ce pentru ca-mi vor fi confiscate ambele bratari pe care le am in acest moment).

Salutari MASCULINE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !