De ce il vreau pe Gigi Becali parlamentar?

Despre Gigi Becali si a sa candidatura la Parlament am scris ca guest post in 2 randuri. Acum o sa va arat de ce Becali este preferabil MULTOR parlamentari autohtoni. Dupa ce va opriti din ras ori din injurat, fiti atenti la ce va zic eu. Asadar, de ce il vreau pe Gigi Becali Parlamentar?

Pai incep cu principalul motiv: va fi un parlamentar DINAMIC! Nu va fi tipul de parlamentar pe care-l urasc, adica cel MUT! Nu va fi precum Gabriel Mutu. Ori, ca sa ramanem la fotbal, Anghel Iordanescu. El se va zbate acolo, va spune ceva. Preferabil un astfel de parlamentar. Eu il vreau pe Gigi Becali parlamentar din cauza asta.

Si acum sa mai dau cateva argumente:

1. In afara de acea afacere cu terenurile, care pentru mine este o necunoscuta si acum, Gigi Becali si-a facut averea FARA A FACE AFACERI CU STATUTUL. Nu stiu pe cine a tepuit, nu stiu ce a facut si cum (cat de MORAL), dar n-a furat de la stat. N-a luat hoteluri gratis, n-a luat fabrici gratis. El va intra boogat in Parlament si va iesi la fel de bogat. NU cred ca se va imbogati cu mult datorita acestui statut.

2. Este acuzat ca e incult. Continui: este incult, nitel agramat, dar macar a fost indeajuns de sincer incat sa nu-si cumpere diplome. Negati faptul ca avea bani sa cumpere macar o diploma de licenta, daca nu 2? De la stat, de la particular… Sa nu zic de master ori chiar doctorat! N-A VRUT! A preferat varianta sincera! El e Gigi Becali, pe el nu-l recomanda diplomele.

3. De asemenea, nu este mai incult ca Marian Vanghelie. Care altfel e un primar foarte iubit.

4. Este un om sincer. E adevarat, s-ar putea sa devina incomod. Dar prefer sinceritatea lui Becali decat discursul „genial” al lui MRU. Ori al lui Mihai Neamtu, al ilustru intelectual tip geniu neinteles.

5. Ca sa continui principalul argument: prefer in Parlament afaceristi tip Becali decat „politicieni” tip Berceanu ori Videanu. Ori, mai grav, persoane cum erau cele din guvernul Ungureanu, adica copiii lu alde Berceanu ori Videanu. Becali (si Prigoana, si altii) sunt mai greu de manipulat. Ei spun ce gandesc si actioneaza in consecinta. Greu cu ei, nu?

6. LEgat de asta, si de parlamentarii activi, inca o dorinta: un parlament si cu Becali, si cu Dan Diaconescu(ca persoana), si cu Vadim Tudor, si cu Prigoana. Si cu Geoana, si cu Ciorbea, si cu Petre Roman. Oameni care au ceva de spus. Afara cu parlamentari care nu iau cuvantul timp de 4 ani. Prefer unul care scoate perle pe gura decat unul care nu zice nimic.

7. Un aspect interesant: becali este acum europarlamentar. Daca iese parlamentar, va demisiona din Parlamentul European , unde va intra altcineva de pe lista PRM-ului. Becali era un chiulangiu acolo, dar asta si pentru ca nu prea-si gasea locul. Ar fi un aspect pozitiv faptul ca Becali ar lasa locul altcuiva.

8. Cica Becali e anti-european, nu e agreat „afara”. Dar ziceti-mi ce a facut rau ca europarlamentar. Ce proiect ANTI-EUROPEAN a propus el ori Vadim Tudor. Adica cei doi extremisti romani. A propus vreunul din ei exterminarea tiganilor? Ori a evrerilor? Ori a homosexualilor? Eu stiu ca nu…
De altfel, Vadim a fost trimis in Italia cand a fost scandalul cu romanii de p-acolo. Deci e destul de bun diplomat. Iar becali e destul de bine vazut, este „patronul stelei”, „berlusconni de Romania”. Nicidecum imaginea aia fabricata de altii, de anti-european.

9. Este oricand preferabil parlamentarilor UNPR. Daca la altii mai pot ierta defectele, UNPR-istilor chiar nu. E un partid facut din tradare, care au tradat si au facut stanga imprejur. Si pe care nu dau 2 bani.
Daca e sa nu votez USL, nu-l voi vota din cauza UNPR. Daca e sa VOTEZ USL, o voi face DATORITA lui Becali. Intre generalul Oprea si Gigi Becali, il prefer oricand pe Becali. Oprea, la o candidatura independenta, ar lua maxim 4%. Becali ar lua mai mult (de fapt, a candida de la PNG sau independent e cam tot aia, deci putem lua ca reper procentele sale din trecut).

10. E la moda sa-l injuri pe Becali. Va fi la moda deci si sa injuri articolul „De ce il Vreau pe Gigi Becali parlamentar?”. Si totusi, stati nitel si va ganditi: Becali vs un alt parlamentar. Sa-i luati la rand zic si sa spuneti: INTRE X SI BECALI , INTRE Y SI BECALI. Si, statistic, sa spuneti fata de cati e mai slab (in viziunea voastra) si fata de cati e mai bun. Sau e PREFERABIL. Rezultatele o sa va surprinda si pe voi. Pe mine nu ma surprind. Eu stiu raspunsul, cel putin al meu.

11. M-am saturat de replici idioate gen PLEC DIN TARA DACA ASTA AJUNGE PARLAMENTAR. Valabil si pentru Dan Diaconescu. Aceleasi replici le-am auzit si cand a candidat Gigi pentru parlamentarul european. „Daca astia 2 (el si Vadim adica) ies, eu plec din tara”. Cei 2 sunt euro-parlamentari. Credeti ca cei care au plecat, din cauza asta au plecat? Din cauza asta este saracie? Nu cred. Daca n-au plecat atunci, de ce ar pleca acum?

Eu stiu de ce il vreau pe Gigi Becali parlamentar. Tu de ce il vrei ori NU il vrei? Dar vreau argumente logice si coerente. Se poate?

Salutari BECALISTE (na, ca sa va fac in ciuda) tuturor!

Comments

comments

4 thoughts on “De ce il vreau pe Gigi Becali parlamentar?

  1. NU il vreau pentru ca daca vrem sa iesim din rahatul in care suntem pana la gat avem nevoie de oameni cu creier si cu viziune social politica, nu de agramati carora le palce noua „jucarie” descoperita in politica.
    NU Becali este miezul rezolvarii problemei si se impune reformarea intregii clase politice (sofism SF pentru Romanica), dar daca suntem in butoiul cu rahat pana la gat, nu inseamna ca trebuie sa intram cu totul, ci trebuie sa incercma sa iesim din butoi.
    Mai bine ti-ai folosi expunerea pentru a promova lucruri pozitive in privinta politicii mioritice, nu bufoni.

    Sau asta consideri tu ca este un lucru bun pentru politica romaneasca???

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !