De ce GRUPURILE FACEBOOK sunt INCA eficiente

De ce GRUPURILE FACEBOOK sunt INCA eficiente

 

Am fost intrebat deseori de ce inca mai folosesc grupurile facebook. Multora li se pare penibil sa mai folosesti, in 2015, acest grupuri. Vreau sa va demonstrez contrariul.

In primul rand, sunt eficiente grupurile facebook nisate. Am descoperit, de exemplu, ca mult hulitele grupuri ale telespectatorilor RTV, Antena 3 ori B1tv sunt foarte bune cand ai articole politice. Te injura, te lauda, dar iti aduc trafic. Am blog politic, deci stiu ce vorbesc. E la fel si in cazul altor nise (de exemplu, cea de filme). De altfel, pana si NwRadu recunoaste asta cu jumatate de gura in articolul sau (articol care mai greseste intr-o privinta, voi arata mai incolo in care).

Articol Vadim Tudor
Articolul despre Vadim Tudor poate fi citit pe PolitiCalinescu.ro

In al doilea rand, grupurile de facebook sunt o modalitate excelenta de a te promova daca esti blogger incepator. Ai un blogspot amarat, nu stie lumea de tine, cum faci? Bani de postare platita n-ai, asa ca aceasta este cea mai IEFTINA optiune pe care o ai la indemana. Eu as adauga: si daca ai bani, de ce ai refuza o astfel de oportunitate?

In al treilea rand, si asta e cel mai important, algoritmii facebook incurajeaza postarile pe grupuri. De cati ori nu ati vazut in newsfeed-ul vostru o chestie de genul: X a postat acest link in N grupuri? Legat de articolul invocat mai sus, fix aici a gresit bloggerul in cauza: a postat pe fiecare grup ALT LINK. Ideea sta tocmai aici: sa postezi ACELASI link in cat mai multe grupuri.

Haterii tot asta vor zice :)
Haterii tot asta vor zice 🙂

E drept, nu da bine la imaginea ta sa dai de fiecare data articolul tau in zeci de grupuri. La fel, daca stii ca in Grupul telespectatorilor RTV nu se citesc articolele despre blogging (De exemplu acest), nu te mai obosi sa-l dai acolo. Ori in Grupul romanilor de pretutindeni. Imaginea de spammer nu iti face bine pe termen lung. Totusi, a EXCLUDE aceasta metoda de promovare nu este deloc o idee buna. In plus, a DESCURAJA aceasta metoda, doar pentru ca tu NU AI TIMP SA O PRACTICI, mi se pare o lipsa de fair-play. Sa nu zic altfel. Unii au bani, si se promoveaza platind ad-uri pe facebook, dar nu au timp, altii nu au bani, dar au timp. Fiecare isi valorifica la maxim resursele proprii.

Grupurile facebook sunt inca eficiente. E drept, mai putin eficiente ca acum 4 ani, dar nu ar trebui excluse. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Facebook

ps: Multe share-uri in grupurile facebook iti umfla statisticile. Uneori da bine sa vada lumea ca la un articol ai statistici bune. Ambalajul este la fel de important ca produsul dinauntru 🙂

Comments

comments

4 thoughts on “De ce GRUPURILE FACEBOOK sunt INCA eficiente

  1. E o mica diferenta (uneori insesizabila) intre a te promova si face spam. Eu unul apelez la metoda asta, de a impartasi cu ceilalti „prostiile” create. Spam este atunci cand ai conturi false si sufoci utilizatorii cu aceleasi titluri alarmante care ascund un articol fara noima. Rusinos imi pare sa iti fortezi vizitatorii sa iti dea mult-ravnitul „like”. Utilizarea grupurilor Facebook, G+ sau alte retele sociale, in limitele bunului simt, intra tot la capitolul reclama. Ca in orice domeniu, daca abuzezi, ai de suferit.

  2. De vreun an am renuntat la distribuirea link-urilor pe grupuri. A fost perioada aia cand lumea ma adauga in n-shpe grupuri, in vreme ce eu incercam sa tin pasul si sa ma dezabonez de la notificarile din tot atatea grupuri. I failed. Asa ca usor usor am ajuns sa urasc grupurile. Dar am citit materialul tau si mi-am dat seama ca a trecut ceva vreme de cand n-am mai fost notificata de vreun grup. Asta e bine 😀 si cred ca o sa reincep sa mai distribui link-uri pe cateva dintre ele.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !