De ce e bine sa scrii SI advertoriale ieftine. Advertoriale.eu.

De ce e bine sa scrii SI advertoriale ieftine Emil Calinescu

Desi articolul va fi optimizat dupa sintagma advertoriale ieftine, traiasca optimizarea, vreau sa luati sintagma respectiva atat cu, cat si fara ghilimele. O sa vedeti mai jos de ce stau lucrurile astfel si cum sta treaba cu aceste advertoriale.

Ca sa intelegeti cum sta treaba, trebuie sa va fac o mica introducere: exista mai multe site-uri de intermediere a advertorialelor, unde la loc de cinste, in frunte, sta site-ul advertoriale.eu. Ideea este simpla: tu te inscrii pe acel site (faceti click pe link-ul din acest paragraf) ca blogger, bagi adresa blogului tau, si apoi cauti joburi. Sunt scrise din start toate detaliile, atat cerintele tehnice, cat si suma pe care o vei primi. Pentru bloggerii incepatori este o tripla oportunitate:

  • De a-si face blogul cunoscut;
  • De a invata sa scrie conform cerintelor;
  • De a-si monetiza blogul.

advertoriale ieftine advertoriale.eu

Atentie, chestiunea numarul trei este fix ultima ca importanta. Intr-un final asta ne dorim cu totii, insa este posibil ca uneori acel lucru sa nu fie chiar cel mai URGENT lucru.

Ma veti intreba, in mod evident, ce caut eu pe o astfel de platforma atat timp cat am ceva experienta (chiar multa). Eh, aici este cheia si din acest motiv am scris titlul de mai sus. Care este faza, deci, cu aceste advertoriale ieftine?

Pe scurt, eu detin 11 bloguri, insa blogurile NU sunt egale, nici ca trafic, nici ca relevanta. Drept urmare, nu am nici aceleasi preturi.

Totodata, avand in vedere situatia generala dificila, unele bloguri vor fi mai populate (cel de carte fiind, in cazul meu, in prim-plan), in timp ce altele vor fi mai putin populate. Aproape abandonate, ca s-o zic p-aia dreapta.

In plus, situatia economica dificila face ca multi advertiseri sa nu-si permita sa plateasca sume foarte mari. Drept urmare, comenzile mele sunt din ce in ce mai putine.

Ce ar trebui, deci, sa fac? Sa nu scriu 2 luni de zile daca 2 luni de zile nu vrea nimeni niciun advertorial de la mine? E simplu sa zici da atat timp cat oricum te ocupi cu altceva. Daca bloggingul este pentru tine doar o pasiune, este evident ca aceea ar putea fi o solutie de luat in seama. Nu si in cazul meu, insa.

Pe langa lipsa veniturilor (decat bani deloc mai bine bani putini), se mai pune si problema … mentinerii in forma. Imaginati-va ca brusc ar scadea toate salariile fotbalistilor, timp de 1 an de zile. Pentru fotbalisti ar fi un dezastru, dar si mai rau ar fi daca ar sta 1 an de zile pe bara.

Fix asa gandesc si eu, drept urmare prefer sa scriu niste advertoriale ieftine pentru a ma mentine in forma.

Partea misto este ca cei de la Advertoriale.EU au tematici misto si au niste cerinte extrem de faine. Pe romaneste, inveti SEO scriind pentru ei. Nu scriu pe blogurile mele importante, aici m-am straduit sa mentin tarife mai mari, insa pe blogurile pe care altfel scriu rar zic ca e ok sa scriu.

Si, in plus, ce inseamna advertoriale ieftine? Unii scriu advertoriale mai ieftine de atat si mai si asteapta 3 luni sa-si primeasca banii. Exact ca-n multe alte domenii: cand iti alegi un client nu doar pretul conteaza, ci si seriozitatea.

Nu va dezvalui preturile, nu va zic nici advertiserii, nu va spun nici ce inseamna advertoriale ieftine pentru mine. Va sfatuiesc doar sa … incercati. Chiar daca nu veti obtine o suma exorbitanta de bani, tot veti obtine ceva: experienta de a scrie advertoriale profi. Este si ea importanta, nu? In cazul meu, ma pastrez in forma, ceea ce pentru un blogger full-time este extrem de relevant. Va las mai jos un clip de acum 4 ani, facut despre acest site (nu de mine). Discutia despre sume este relativa, au trecut, totusi, 4 ani de atunci. Ideea clipului ramane, insa, aceeasi! ­čÖé Personal, am facut cateva sute bune de euro prin intermediul lor. Nu va dezvalui sumele decat daca sunteti advertiser si vreti sa ma contactati (#pebune, chiar sunt deschis la colaborari).

PS: Daca nu stiti cat de relativ este termenul de advertoriale ieftine, aflati de la mine ca exista platforme cu concursuri pentru bloggeri. Practic, acolo sunt sanse mari sa scrii nu ieftin, ci GRATIS pentru un sponsor sau altul. Ceea ce fac destul de des, asumandu-mi asta. Repet, uneori principiul olimpismului modern, „Important e sa participi”, este chiar adevarat. In blogging cel putin este foarte actual.

 

Comments

comments

One thought on “De ce e bine sa scrii SI advertoriale ieftine. Advertoriale.eu.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !