De la altii: De ce ar trebui sa stai in chirie decat cu parintii

De ce ar trebui sa stai in chirie decat cu parintii

 

Inchirierea unui apartament pentru multi dintre noi este primul pas spre independenta, primul pas in a avea o viata de sine statatoare, de a fi pe picioarele noastre. Ritmul pe care viata noastra il implica este unul diferit fata de multe tari din occident. In Romania este un lucru obisnuit sa locuiesti cu parintii si in timpul facultatii, daca o frecventezi la zi, in acelasi oras, si dupa facultate. Motivele sunt de cele mai multe ori de ordin financiar, insa o chirie nu este atat de scumpa precum par sa creada multi oameni. Iar desi ideea de a sta cu parintii ca sa economisesti bani pare atractiva, poti  sa si castigi bani, dar poti pierde multe alte lucruri mult mai valoroase. O oferta buna de inchirieri apartamente in Ploiesti gasesti la Royal Imobiliare, cu 2 sau mai multe camere.

Independenta pe care o ai cand locuiesti singur este foarte importanta pentru dezvoltarea ta personala. Orice varsta ai avea, cand locuiesti cu parintii vei fi mereu copilul lor, si te vor trata ca atare, iar daca cei din jur te trateaza ca si un copil, nu ca un adult, in timp vei incepe sa te simti ca si un copil. Daca altii iau decizii pentru tine, altii fac lucruri pentru tine, ceea se si intampla cand locuiesti cu parintii, nu simti ca esti in control, oricata libertate ti-ar oferi ei, acolo mereu vei fi copilul.

Cand locuiesti singur nu doar ca ai un spatiu personal mult mai mare, dar tu iei toate deciziile, tu suporti toate consecintele si  ai toate responsabilitatea. Asta inseamna sa cresti si sa fi o persoana de sine statatore, sa nu mai depinzi de altii. Familia este un lucru foarte important, este un sprijin la care poti apela mereu, insa este in multe feluri si o sabie cu doua taisuri, prea mult timp cu familia dupa o anumita varsta poate dauna dezvoltarii tale ca individ. O chirie nu e un pret mare pentru libertate deplina.

ROYAL IMOBILIARE
Agentie Imobiliara
str. Erou Calin Catalin, nr. 12, bl. K6, ap. 4 Ploiesti, 100066 Prahova, RO
Phone: 0371 330 301

 

Comments

comments

2 thoughts on “De la altii: De ce ar trebui sa stai in chirie decat cu parintii

  1. eu as sfatui toti tinerii sa incerce sa isi ia un credit prima casa. E mult mai ok sa platesti rata lunara in loc de chirie.

  2. chestia cu chiria si cu prima casa e de la caz la caz

    dupa mine casa se ia cand te casatoresti ca sa fie ambii de acord asupra locatie si amenajarii

    altfel, daca ai 2 garsoniere, de exemplu, ambele luate pe credit, o sa iesi in pierdere…

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !