De cate ori vedem un film?

Salutare din nou,

Despre acest subiect mai scrisesem pe blogul vechi (nu mai caut acum link-ul), dar acum revin cu o argumentatie completa. Asadar, cand vedem un film pentru a II-a oara, ori chiar pentru a III-a oara? Pai sa vedem (iar voi da exemplul personal):

1. Stau uneori seara, ma plictisesc, si vad ca pe un post tv e dat un film pe care-l stiu. Raman sa-l vad, desi unele faze le stiu pe de rost. Poate tocmai d-aia. Altfel, nu m-as apuca sa vad un film de la jumate.

2. Ca sa iau de la capat un film, il vad cand a aparut continuare (sau continuari). Inainte de a vedea la cinema Man in Black III, am revazut acasa MIB I si MIB II. La fel am facut si cu seria Fockers. E adevarat, trecuse ceva timp de cand le vazusem.

3. Cand a trecut foarte mult timp (eventual le-am vazut cand eram mic), gen seria Godfather.

4. In general nu mi se intampla, dar unii au pasiunea asta: esti la cineva si vrei tu neaparat sa-i arati un film care-ti place. Pentru asta te vei uita si tu din nou la acel film. Eu am „patit-o” cu Ratatouille (sper ca am scris corect): era la un tovaras si el a insistat ca eu sa vad acel film. Desi-l vazuse de cateva ori.

Mentionez din start ca nu-s adeptul revederii filmelor. Mi se pare in multe privinte o pierdere de timp. Recunosc ca pentru critici poate fi utila. Eu nu vad insa un film pentru a-i scrie critica, pentru a tine minte unele faze ori chestii de genul. Eu il vad mai ales pentru suspansul ala, suspans care este doar prima oara. Apoi mie-mi seamana a ciorba reincalzita.

Legat de asta, tin minte ca un amic m-a batut la cap o ora intreaga sa merg cu el la Inception. Se oferise sa-mi plateasca biletul si sa-mi dea si 2 beri. Am refuzat. Pur si simplu e vorba de timpul pierdut (il vazusem cu 2 saptamani inainte).

Iar aici chiar nu inteleg cum unii pot vedea si revedea un film de zeci de ori. Oricat de bun ar fi acel film, nu e cam mult? Adica mi se pare ca pierzi mult. Adica pierzi alte filme, pe care le-ai putea vedea. Va dati seama, 20 de filme ratate pentru ca tu ai vrut sa vezi un film de 21 de ori ? Cam mult zic …

Salutari CINEFILE tuturor 🙂

4 thoughts on “De cate ori vedem un film?

  1. Eu revăd filmele. Uneori pentru că, aşa cum spui, prind faze la televizor şi mi-amintesc că mi-a plăcut şi rămân să îmi reamintesc. Alteori le revăd pentru confortul şi siguranţa pe care mi le dau filmele bune şi relaxarea de a putea fi mai puţin atentă la acţiune ca să pot urmări fazele din spatele actorilor principali. Aşa am remarcat mai bine actorii din „rândul doi”, pe care ulterior o să-i reţin când e vorba de un film la care să aleg după numele actorilor. Pe de altă parte, memoria mea nu mai este ceea ce a fost, aşa că după un timp, oricât de bun a fost un film, nu mai ţin minte amănuntele aşa că-l pot revedea cu plăcere. Iar alteori, cum îţi spuneam într-un comentariu la un alt post – mi-a plăcut să revăd un film, chiar de mai multe ori, cu prieteni diferiţi, până am învăţat textul scenariului… Dar aici a intervenit situaţia politică din România acelor ani… Peste ani am aflat că şi soţul meu era undeva în sală, cu prietenii lui, privind acelaşi film (Secretul armei secrete) şi aşa că avem o amintire comună pe când încă nici nu ne cunoşteam 🙂

  2. Dupa un anume timp (5 ani-7 ani) parca simt nevoia. Iar daca apare un nou in serie, trebuie sa-mi reamintesc actiunea, personajele :)…

  3. Pingback: Leapsa ceferista | Probiu.ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !