De 1 iunie …

Imi amintesc cu placere de ziua de 1 iunie. Era ziua in care ma simteam copil. Si ziua in care eram ajutat sa ma simt copil…

De 1 iunie invatatoarea ne ducea la Cernica. Era o persoana religioasa, ne ducea si prin Biserica, dar pentru noi era doar o iesire la iarba verde. Jucam fotbal acolo, pe iarba. Unii colegi jucau desculti, le placea sa simta iarba. Se saturasera de asfaltul din curtea scolii. Si tare bine ne mai simteam.

… In generala, gimnaziu, de 1 iunie ni se zicea la multi ani. Era ziua noastra, a copiiilor.

… In liceu am avut o diriginta care la sfarsitul clasei a X-a a nascut. De 1 iunie, in clasa a X-a, ne-a dat cate o nota de zece tuturor. Cadou de 1 iunie. Pentru unii nota aia insemna trecerea clasei. Probabil voia sa se simta copil alaturi de noi.

… Diriginta era de matematica, un obiect altfel abstract. Anul urmator ne-a venit un profesor de matematica. Tanar si destul de dur. Altfel, simpatic om. De 1 iunie, in clasa a XI-a, ne intrebat daca mai sarbatorim ZIUA BORACULUI. Vai cat am ras si cat am pastrat expresia in vocabularul meu. Acum, ca mi-am amintit-o, imi dau seama ca n-am mai folosit-o de mult.

Cea mai misto replica legata de 1 iunie mi-a dat-o o amica, prin facultate: ce misto este de cei care-s nascuti de 1 iunie. Ei vor sarbatori toata viata aceasta zi… Cat de frumos spus. Sau, ma rog, de copilaros…

Cauta prin magazine promotii 1 iunie. Fie pentru copilul tau, daca ai, fie pentru cei dragi. Fa-i sa se simta copii. Si ia-ti si tie un cadou de 1 iunie. Pentru tine. Pentru copilul din tine.

SURSA

Ziua internationala a copilului nu se sarbatoreste, insa, in toate tarile in aceeasi data. Este doar o recomandare sa ai o data pentru aceasta zi, insa fiecare tara are propria zi. Trebuie tinut cont de traditiile si cultura locala. In Romania 1 iunie a fost sarbatorit, pentru prima oara, in 1950. Desi aparent este o sarbatoare inceputa in comunism, nimeni nu a dorit nici renuntarea la ea, nici schimbarea datei.

Din punctul meu de vedere data de 1 iunie oricum vine cu bucurie: este venirea verii, cel mai frumos anotimp. Ma rog, asta presupune ca Romania INCA mai are 4 anotimpuri, lucru cu care nu toti sunt de acord. In principiu, de 1 iunie trebuie sa vedem parcuri pline, teatre de copii pline si in general sa ne simtim copii.

Tu cum sarbatoresti de 1 iunie? ­čÖé

Comments

comments

2 thoughts on “De 1 iunie …

  1. Pingback: De 1 iunie ÔÇŽBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. O zi speciala, atat pt copii cat si pentru adulti…multi dintre noi uitam sa ne bucuram, macar odata pe an, de ce a fost ­čÖé Simplitatea e a fi copil….

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !