De 1 decembrie – top 10 filme romanesti!

Gasesc pe filme-carti o leapsa foarte-foarte misto. Cica top filme romanesti. Doar e 1 decembrie. Desi ziua mea de lepse e joia, o preiau azi. Ei au dat top 3, eu dau top 10 filme romanesti, asta pentru ca sunt declarat al lor. Voi puteti avea topul vostru, 3, 5, 10, dupa preferinte.

Asadar:

1. Filantropica! Este preferatul meu si asa va ramane totdeauna. Imi plac prea mult comediile ca sa pun un alt film pe locul 1.

2. Tot o comedie, de data asta cu iz oltenesc: NEA MARIN MILIARDAR! E film din vremea cealalta, dar merita si el vazut. Si savurat cap-coada.

3. Morometii (as zice prima parte) este si el in top 3. Am citit si cartea, dar filmul parca e mai tare. Stiu, voi fi injurat pentru asta, dar asa mi se pare. O capodopera.

4. Revin in timpurile noastre, chiar in 2012: Dupa Dealuri. Nu degeaba e nominalizat la Oscar, nu?

5. Tot comedie: Ursul, de Dan Chisu. Comedie zgomotoasa si atat de savuroasa.

6. Tot comedie: Poker 1 si Poker 2(Ultimul Corupt din Romania). Tocmai am vazut piesa de teatru aferenta si cred ca-s inca in transa.

7. Iarasi iau cate 2 filme, le pun la egalitate iarasi: Senatorul Melcilor (1995) si Despre oameni si melci (2011). Foarte tari amandoua, desi parca e nitel mai profund si serios cel din 95. Oricum, merita amandoua vazute.

8. Toate Panzele Sus. Nu-mi dau seama daca e serial sau e film artistic (Are 6 episoade oricum), dar merita. Si ma bucur de fiecare data cand il revad la tv.

9. Tot din „vechea generatie”, recomand cu caldura seria BD. Sunt 3 filme, dintre care iese-n evidenta BD LA MUNTE SI LA MARE! Actori unul si unul.

10. Greu de zis cu ce sa inchei topul. Hai tot cu o comedie: Minte-ma frumos. Tot de anul asta.

Mentionez ca in top n-au intrat urmatoarele filme, care si ele merita vazute:
– Occident;
– Nunta muta;
– A fost sau n-a fost;
– WebSiteStory;
– Balanta;
– Tatal Fantoma;
– Marti, dupa Craciun;
– Moartea domnului Lazarescu;
– Buna! Ce faci?;
– California Dreamin’. De fapt pe asta voiam sa-l pun pe locul 10…

Da, greu de facut topuri. Lasi pe dinafara filme atat de bune. Si de fapt eu am cam 2 topuri, rezervele putand inlocui oricand titularii . Cam atat.

Din lipsa de timp, nu dau mai departe leapsa cuiva anume. Invit pe toata lumea s-o preia, fie de aveti sau nu bloguri cinefile.

Salutari CINEFILE tuturor si LA MULTI ANI ROMANIA!

ps: Daca n-ai blog si vrei sa raspunzi la ea, poti lasa un comentariu 🙂

10 thoughts on “De 1 decembrie – top 10 filme romanesti!

  1. Pingback: Leapsa cinefila: Top 10 filme romanesti. | To the edge and back
  2. da, bun si ala. La cate filme romanesti am vazut, mi-ar fi mai usor sa fac o lista cu cele care NU mi-au placut. top 10 cele mai slabe filme romanesti, si top 10 filme romanesti nevazute. Altfel, daca-mi plac filmele romanesti, e clar ca multe nu vor aparea in topul meu 🙂

  3. Pingback: Filmul de 1 decembrie « Movie Zone
  4. Pingback: Leapsa cinefila a patriotismului: top filme romanesti « AnzhelaMovies

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !