Daum a venit sa munceasca

Daum a venit sa munceasca

Am scris despre Daum, m-a bucurat numirea lui si inca sunt convins ca a fost o decizie buna. Si va dau un singur exemplu: pana acum Daum a vazut deja doua meciuri.

A fost intai, neanuntat, la un meci din Bulgaria, unde urma sa vada 3 jucatori (a vazut doar 2, Prepelita fiind rezerva), apoi a mers la SuperCupa Romaniei (Astra – CFR Cluj). Teren prost, meci prost, dar A FOST sa-l vada.

Piturca si Iordanescu erau antrenori doar din fata televizorului: vedeau doar inregistrarile meciurilor, nicidecum MECIURI PE VIU. A vedea meciul pe viu nu inseamna doar o excursie intr-un oras ori intr-o tara. Inseamna ca ulterior ai discutii cu jucatorii in cauza, cu antrenorii lor de la club. Si, mai ales, jucatorii evolueaza altfel cand stiu ca selectionerul e in tribuna. De obicei, mult mai bine. Uneori, mai prost, in sensul ca vran sa iasa in evidenta aleg solutii egoiste, individualiste.

Daum

Acum, nu stiu cum sa va spun, dar cam asta ar trebui sa faca un selectioner. Selectionerul Angliei are o raza mai restransa, ca are toti jucatorii in campionatul intern. Ii este mai usor, nu trebuie sa mearga zeci de ore cu avionul. Doar ca atunci cand a acceptat postul, stia ca asta il asteapta. Il asteapta drumuri prin toata Europa, drumuri prin tarile arabe, drumuri prin China. Dar tocmai asa va dovedi el ca este superior predecesorilor sai: prin MUNCA.

Paranteza legata de selectionerul Angliei. Candva a fost antrenata de un strain, Erickson. Foarte bun antrenor. El mergea constant la meciurile Realului sa-l vada pe Beckham. Nu ca voia sa vada daca merita sau nu selectioner, ci pentru ca voia sa vada pe ce post joaca, voia sa-l vada pe viu, voia sa discute cu el.

Exact ca-n cazul fotbalistilor, care sunt apreciati nu doar prin prisma realizarilor, dar si a muncii. Banel era aplaudat si cand centra in tribuna pentru ca alerga. Alerga, alerga si iar alerga. Uneori spectatorul se multumeste si cu munca, accepta si un rezultat negativ daca STIE ca acela este maximul ce putea fi obtinut.

Nu, publicul roman nu huiduie la primul rezultat negativ, insa vrea sa vada ceva: atitudine, determinare, jucatorii asezati corect in teren. Nu cer mai mult decat suporterii maghiari ori turci. Ori slovaci.

Legat de selectioner, repet ce am mai zis de mai multe ori: Daum a venit sa munceasca. Cu bune, cu rele, ca e om, asta e obiectivul lui.  Sa vedem cu ce rezultate 🙂 Salutari MICROBISTE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !