D-ale gradinii …

Mai stiti ce succes au avut, nu demult, magazinele de amenajari interioare? Stiti voi, alea unde gaseai de toate pentru casa si gradina… Ba un fierastrau (cine stie ce e de taiat), ba vreo masina de tuns iarba, ba cine stie ce puieti… Totul se gasea in acele magazine, care erau ceva relativ nou pe piata. Acum, pentru d-ale gradinii este de ajuns internetul …

Sa va explic nitel cum sta treaba. Si sa va zic de ce e util netul asta.

Nu demult, atunci cand aveai nevoie de un produs pentru gradina, trebuia sa colinzi foarte multe magazine. Era destul de neplacut sa mergi prin TOATE, pentru a lua fiecare produs la pret minim. Si nu e vorba de chestii mici ori de chestii pe care le poti amana, ci dimpotriva. De exemplu, daca ai nevoie sa-ti uzi culturile din gradina ai nevoie de pompe submersibile. Iar aceste scule nu pot fi amanate, nu e ca si cum ai vrea sa-ti iei un tricou nou, desi mai ai inca 10 acasa. Este o chestie de care ai nevoie aici si acum, asa ca o vei lua de la cel mai apropiat magazin.

Bine, acum is la moda site-urile de vanzari second, alea cu varul ori cine stie ce alt personaj de bine. Nu zic ca nu-s utile, dar in general am eu o mare reticenta cand e vorba de chestiile deja folosite. In 90% din cazuri ma intreb X DE CE VINDE PRODUSUL RESPECTIV? DACA E FUNCTIONAL, DE CE L-AR VINDE? E doar paranoia mea, dar na…

Iar faptul ca de pe net poti lua chestii mai nisate, nu doar haine si televizoare, este un lucru de bine. Magazinele astea nisate nu sunt chiar accesibile (ma refer la cele offline), asa ca dadeai destul de greu de ele. Sa nu mai zic de costurile de transport, nici ele de neglijat.

In final, repet ce am mai zis deja: internetul este util si ca un mercurial. Datorita (ori din cauza lui) stii cam care este pretul cu care se vinde un produs X, asa ca nu poti lua teapa ori nu iei o teapa foarte mare. Cand vinzi nu mai e asa de bine, s-ar putea sa-ti dea peste cap planurile initiale.

Daca vrei, deci, d-ale gradinii, nu mai trebuie sa te duci in cine stie ce magazin ascuns din Bucuresti. Faci cateva click-uri si ai comandat produsele dorite. Chiar daca ramai fidel magazinelor offline, netul tot te va ajuta sa afli pretul real al produselor. Sa cumperi in cunostiinta de cauza zic. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !