Cutii de carton

Despre cutii de carton am mai scris. Nu este un subiect atat de interesant insa eu am simtit nevoia sa intervin. Din mai multe motive.

Intai si intai am avut o discutie cu o amica pe tema asta. Parea interesata de subiect. Si practic m-a provocat sa scriu (o fi ceva rau ca scriu articole cu public restrans?).

Discutia cu acea amica pornea de la urmatorul fapt: are prea multe cutii de carton prin casa si nu mai stie cum sa scape de ele. E si ecologista, asa ca nu le arunca la gunoi (le va duce la reciclare probabil). Dar ea se gandea la utilitatea efectiva a lor. Si-mi zicea asa:

1. Are o tona de cutii de carton de la pantofi. E si din aia snoaba, are tona de pantofi. E fata, deh, fiecare ocazie necesita o pereche noua de pantofi. Intrebarea logica: de ce trebuie cutii de carton la pantofi? NU ar putea sta intr-o plasa la fel de bine (oricum aproape de fiecare data aceste cutii de carton stau intr-o plasa). Ele in sine cica ar fi inutile pentru ca si daca nu incalti o pereche ea nu va sta in casa ta in cutia cu care au venit.

2. Avem cutii de la diversele aparate electronice si electrocasnice. Si astea-s si mai naspa: pentru garantie trebuie sa le pastrezi. Normal ca umpli casa cu asa ceva. Daca e un cooler sau un hard e ok. Daca ai insa cutii de carton de la carcase de pc ori de la televizoare lucrurile-s dramatice. Aici insa ele sunt utile la inceput, utilitatea si-o pierd dupa. Nu mai poti folosi la aproape nimic acele cutii (Ce draq ai transporta tu ulterior?).

Ea m-a provocat ulterior: scrie despre asta. Scrie macar ce ti-am zis eu. Sunt curioasa cine imi va da dreptate. Asta si fac, spunand insa si opinia mea scurta: chiar daca par inutile, ele sunt bune ca imagine. Daca ti-ar da pantofii doar in punga ai fi nemultumit si le-ai zice twittereste #saracilor . Trebuie sa aiba cutie ca sa-si faca reclama. Si oricum cutia e reciclabila. E adevarat, copacul e taiat inutil si nu e clar cati dintre noi duce ale lor cutii de carton la reciclat. Dar ca si idee nu vad in viitorul apropiat sanse sa se renunte la ele.

Daca voi sunteti sau nu de acord cu mine astept sa-mi ziceti. Salutari DE CARTON tuturor 🙂

2 thoughts on “Cutii de carton

  1. Si la mine e plin prin beci de cutii. Ma enerveaza chestia asta cu garantia. Nu inteleg de ce nu e ok daca o trimitem in alta cutie? De ce musai neaprat aia a lui?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !