Cutia Pandorei

Cutia Pandorei

 

 

Cand eram mic aflasem ca cel mai trist lucru care ti se poate intampla este sa ajungi vaduv/a (de fapt se spunea ca mai ales vaduva). A ajunge vaduva era ceva dramatic, vaduvele trebuie compatimite, nu ai vrea sa te afli in locul lor. De unde aflasem chestiile astea? De la tot felul de … femei in varsta, care isi plangeau una alteia de mila.

In extrema cealalta sunt barbatii, care sustin ca din cauza asta femeile au speranta de viata mai mare: reusesc sa le manance sufletul barbatilor, ii terorizeaza si acestia dau coltul mai repede.

Cutia Pandorei ARCUB Poster

Nu stiu exact pe unde se afla adevarul, cert este, insa, ca unele femei nu au avut ghinionul sa ajunga vaduve, ci s-au straduit sa ajunga astfel. Ma rog, si acest straduit difera de la persoana la persoana. Precum personajul interpretat de Mariana Mihut in spectacolul Cutia Pandorei. Un personaj extrem de misto construit si extrem de bine interpretat. Da, pe Mariana Mihut n-o vazusem pana acum pe scena.

Alaturi de Mariana Mihut joaca Serban Pavlu, celebru Varu’ din reclame. Despre Pavlu pot spune ca este printre PUTINII actori pe care-i apreciez atat pe scena, cat si pe ecrane. Aici are un rol extrem de complex, ambele personaje trecand pe parcursul spectacolului de la o stare la alta. Roluri grele, pe care amandoi le duc cu brio pana la capat.

Cutia Pandorei ARCUB

Cutia Pandorei se joaca la Arcub si merita vazut. Este regizat de Felix Alexa, nefiind primul spectacol al acestui regizor pe care-l vad. Preferatul meu este Butoiul cu pulbere de la TNB, dar mi-a placut si Jocul Regilor de la Evreiesc. La Arcub mai are Insemnarile unui nebun care, cumva, n-a reusit sa ma atraga foarte mult (despre el a scris, la vremea aceea, Sofia, ea fiind atrasa mai mult de idee).

Cutia Pandorei

Despre Cutia Pandorei as mai putea spune cateva cuvinte: nebunesc, bolnav, bine jucat, bine pus in scena. Nu te poti atasa de personaje, cumva ambele sunt mai mult negative decat pozitive. Merita sa mergeti sa il vedeti. Despre Cutia Pandorei a mai scris Ileana Lucaciu. Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !