Cuscrii
Introducere Cuscrii
Dupa cum stiti, sunt fan al fimelor romanesti. Mi-am propus sa nu ratez niciunul, oricate lucruri rele as afla despre ele. Mergand des la teatru, pe unii actori ii stiu de acolo, asa ca sunt cu atat mai curios. In afara de distributie si de faptul ca e o comedie pro, nu stiam mare lucru despre ea. Ma rog, stiam si trailerul, care insa este de multe ori inselator.
Rezumat Cuscrii
Ionut si Mariana urmeaza sa se casatoreaca. Din acest motiv, decid sa-si reuneasca familiile pentru a pune la punct toate detaliile. Desi initial cuscrii se inteleg bine si par a avea pasiuni comune, dupa ceva pahare de alcool incep sa iasa la iveala anumite lucruri niciodata uitate. Nunta si cei 2 viitori miri pica la mijloc. In ecuatie mai intrasera si cele 2 surori ale Marianei, venite si ele la marea reunire de familie alaturi de sotii lor.
Puncte de interes in filmul Cuscrii
- Distributia. Mircea Diaconu, Luminita Gheorghiu, Marian Ralea, Gheorghe Ifrim, Paul Ipate si Ioana Blaj sunt 6 nume sonore care atrag. Fie si pentru ele merita vazut filmul.
- Revolutia. Romanii sunt inca obsedati de revolutia, asa ca si in acest film ea este invocata.
- Al doilea film de lungmetraj al regizorului Radu Potcoava. Primul a fost Happy-End, tot cu Mircea Diaconu in rol principal.
- Dintre actori, cei care ies in evidenta sunt, de departe, Mircea Diaconu si Marian Ralea. Ei sunt CUSCRII, sunt TATII, cei care se infrunta efectiv.Interpretarea lor este pe masura.
- Incercati sa urmariti unele dialoguri. In unele situatii iar mi s-a parut ca actorii se uita-n camera si nu spre cel cu care vorbesc. Deh, obisnuinta de teatru.
Puncte tari Cuscrii:
- Distributia face toti banii, in evidenta ies Mircea Diaconu si Marian Ralea.
- Morala filmului: de multe ori, din razboiul Cuscrilor victime nevinovate ies copiii.
- Unele glume chiar reusite spuse pe parcursul filmului.
- Durata decenta, 80 de minute, care il face un film atractiv chiar si pentru televiziune. De fapt, avand in vedere faptul ca e produs de MediaPro, multi sustin faptul ca durata este dictata tocmai de aceste interese comerciale.
- Un film al zilelor noastre, cu ramificatii in trecut, dar care va ramane valabil si peste 10 ani.
Puncte slabe Cuscrii:
- Parca prea multe personaje, unele foarte slab conturate. Altele, dimpotriva, sunt prea mult scoase in relief, desi actiunea nu cerea acest lucru.
- Desi durata totala nu este mare, filmul pare mult timp static. Pe final lucrurile se precipita, dand senzatia de final prea incarcat. Per total, timpul nu este acoperit in mod armonios.
- Multe erori logice, unele evidente, peste altele putandu-se trece usor.
- Publicitate mult prea evidenta pentru anumite firme (o firma de paza, o clinica medicala privata). Eu, ca blogger, simteam deseori ca in fata mea am un advertorial pur.
- Finalul este aproape penibil.
Opinie personala Cuscrii
Filmul Cuscrii nu este rau deloc, insa este stricat mult de final. Multe filme romanesti pacatuiesc printr-un final neterminat (daca-mi permiteti exprimarea asta), insa acesta pacatuieste in sens invers: un final american, total necredibil si contrastant cu tot restul filmului. Personajele parca se transforma brusc si devin cu totul altele. Parca ar fi intrat in scena un magician. Ah, de fapt chiar asa a fost (cum si in ce fel ramane sa descoperiti voi). Cu un alt final filmul acesta putea concura serios la titlul de cel mai bun film romanesc din 2014. Acest final, insa, concureaza serios la cel mai prost final de film romanesc (in general, ca pentru acest an titlul este deja adjudecat).
Filmul Cuscrii, cu Marian Ralea, Mircea Diaconu, Luminita Gheorghiu, Gheorghe Ifrim, Paul Ipate, Ioana Blaj in distributie, intra in cinematografe din 24 octombrie, fiind produs de MediaPro Pictures si distribuit de InterCom Film. Vizionare placuta si salutari CINEFILE tuturor!
OBSERVATIE! Vedeti structura articolului despre filmul CUSCRII? Aceasta va fi, de acum inainte, structura STANDARD a articolelor mele cinefile. Din 29 noiembrie 2014 articolele cinefile vor avea o noua casa: CINEMIL.RO. Despre noul proiect CINEMIL am scris pe larg AICI!
Îmi place noua ta abordare. Pe bune. Adică atinge toate punctele: puncte slabe, puncte tari, părere personală, rezumat, trailer-ul. E super ok. Doar un sfat, adică opinia mea: trailerele să le pui la sfârșit. Parcă dă mai bine. Pe mine, ca cititor, nu mă prea interesează să văd trailer-ul înainte de a citi textul tău. Vreau să citesc mai întâi cele scrise de tine și apoi să văd și trailer-ul lor. Așa, dacă îmi arunci trailer-ul în față să-l văd pe el primul, parcă textul tău nu mă mai interesează.
Da, probabil data viitoare il pun la sfarsit. Dar ca idee, ordinea este la mine urmatoarea: intai vad trailerul, apoi vad filmul, apoi vad opiniile altora. Dar nah, am retinut observatia ta 🙂