Cu ce am ramas de la cursul de blogging de la #ScoalaFlanco

Cu ce am ramas de la cursul de blogging de la #ScoalaFlanco

 

Pentru unii a parut curioasa decizia mea de a ma inscrie la cursul de blogging de la #ScoalaFlanco. Urma sa tina acest curs (ghilimelele nu sunt deloc peiorative) Cristian Florea. Unii se intreaba de ce m-as duce la cursul tinut de unul mai tanar de cat mine.

Cursul de blogging 3

Raspunsul meu, pe care l-am dat si acolo, la curs, si-l voi da oricand, este ca la un astfel de curs nu te duci pentru profesor. De altfel nici nu cred in ideea de profesor. Este un om care isi spune parerea, insa in afara de acel om acolo vin o gramada de alti oameni, cu aceleasi preocupari ca si tine, de la care poti oricand invata. Iar aceasta interactiune frumoasa, numita in mod oficial networking, a fost principalul meu obiectiv de la acest curs. Fix din acest motiv merg si la diversele conferinte de social media care au loc. Iar aici as putea enumera persoanele cunoscute pe care le-am revazut, dar si persoanele interesante pe care nu le stiam, dar pe care le-am cunoscut acolo. Prefer sa nu zic asta, spun doar ca ma bucur ca i-am cunoscut ori revazut pe toti ­čÖé

Totusi, in afara de asta, m-am mai ales cu alte 2 chestii:

Cursul de bloggin #ScoalaFlanco

1. Mi-am instalat #peblog (momentan doar aici, pe EmilCalinescu.EU, dar ma gandesc sa-l pun si pe celelalte bloguri) un plugin de rating al comentariilor. Aici trebuie sa va zic un secret: candva mai avusesem un astfel de plugin, insa acela era neactualizat, imi facuse o bresa in sistemul de securitate, drept urmare niste asiatici plictisiti mi-au picat blogul la cateva zile dupa ce-l instalasem (aici scrisesem despre el, iar aici si aici despre picarea blogului). Acum am bagat un alt plugin, sper eu mai sigur. Ma gandesc ca pe langa acest plugin sa dau si niste premii comentatorilor mei. Habar n-am ce, ceva simbolic.

2. Din tot acel curs a rezultat un interesant articol colectiv. Acesta a fost publicat pe blogul profesorului Cristian Florea. Is niste chestii extrem de misto legate de acest articol:

Cursul de blogging 2

– Nu a avut o tema prestabilita, initial aveam impresia ca-i vorba despre o poveste, insa apoi povestea a devenit reala.

– Fiecare a vrut sa scrie un paragraf distinct, sa nu intre peste celalalt. Eu, insa, am scris in continuarea celui/celei de dinaintea mea.

– Desi toata lumea avea impresia (ma rog, cei care ma cunosteau) ca-mi voi face reclama la blog/uri, am evitat sa fac asta. Ulterior Cristi s-a si intrebat de ce n-am facut asta. Nu pot raspunde in numele altora, insa raspund in numele meu: am vrut sa vad daca pot scrie ca altii. Sa scriu in asa fel incat sa nu-si dea seama lumea ca am fost eu. Voi va dati seama care-s cuvintele scrise de mine (regula era sa scriem propozitii intregi, minim una; eu am scris mai multe, dar nu va zic cate). Eu zic c-am reusit. Oricum am facut-o ca un fel de test, sa vad daca pot face asta. Sa fac jocuri de cuvinte cu Cinemil si Minunat era simplu, asta fac zi de zi.

Cursul de blogging 4

– Articolul asta este dovada suprema a lipsei de personalitate a multora dintre noi. Cu totii putem fi asa daca ne dorim, sa facem o chestie pentru care sa fim platiti, fara sa se stie ca suntem noi. Sa nu iesim cu nimic in evidenta. Si eu as putea, daca mi-as propune asta. Refuz, insa, sa fac asta. Am aflat, totusi, ca daca mi-as dori, as putea sa┬ádevin. Corporatiile ma asteapta cu bratele deschise #cumarveni

Daca as fi fost nitel norocos m-as fi intors si c-un premiu, insa prefer sa spun c-am fost gentleman si am lasat 2 fete sa castige. Sau s-o bag p-aia cu oricum nu ma interesau premiile? :)) Alegeti voi varianta corecta.

Cursul de blogging

Cam atat despre cursul de blogging de la #ScoalaFlanco. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

4 thoughts on “Cu ce am ramas de la cursul de blogging de la #ScoalaFlanco

  1. Nu e prea interesant pluginul de comentarii, mai bine integrai discus in schimbul sectiunii de comentarii de la WordPress. Din ceea ce am citit pe blogurile pro de afara nu e recomandat un astfel de plugin, dar acum fiecare gandeste cum vreau. Eu l-as instala doar pe un blog super nisat.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !