De la altii: Cum utilizam un GPS auto?

Cum utilizam un GPS auto?

 

GPS-ul este un dispozitiv foarte des utilizat si necesar in zilele noastre. Odata cu trecerea timpului, am inceput sa il intalnim atat sub forma de aplicatie pentru telefoanele mobile, cat si in masini sau incorporate in diverse aplicatii.

Ele sunt aparate extrem de folositoare datorita faptului ca ne ajuta sa ajungem la destinatiile dorite fara a pierde foarte mult timp pentru a cauta adresele, si tototdata sa descoperim locuri noi pe care sa le vizitam.

Odata cu trecerea anilor, GPS-urile au fost dezvoltate continuu, de aceea poate parea extrem de greu sa utilizam unul. Insa trebuie sa stiti ca un GPS, chiar si de ultima generatie, poate fi folosit cu usurinta inclusiv de catre utilizatori cu mai putina experienta in domeniu.

Iata cum se foloseste un GPS auto:

  • Dupa ce ati pornit dispozitivul, alegeti din meniu iconita denumita “Harti”. In mod normal, se va deschide o harta care va plasa locatia in care va aflati in centru, iar in imprejurimi locatiile din preajma dumneavoastra.
  • Selectati optiunea “Locatia mea”.
  • Cutati adresa la care doriti sa ajungeti. In fereastra pentru cautare scrieti adresa exacta la care trebuie sa ajungeti, apoi selectati-o.
  • Tineti cont de indicatiile GPS-ului pentru a ajunge la locatie. Acesta va va ghida in permanenta pana cand veti ajunge la adresa dorita. In cazul in care nu executati la timp una dintre instructiuni, GPS-ul se va auto-corecta si va va indruma astfel incat sa nu gresiti traseul.
  • GPS-ul va va informa chiar si atunci cand veti ajunge la destinatie.

Orice aparat GPS trebuie fixat cu atentie in interiorul autovehiculului pentru a functiona in conditii optime. In functie de nevoile consumatorilor, au fost create diverse tipuri de GPS-uri auto. Unul dintre acestea este intalnit sub denumirea de GPS cu Android.

Acesta este prevazut cu procesor Quad Core si suporta card de memorie externa MicroSD de pana la 32 GB. De asemenea, are sistem de operare Android, iar functiile principale constau in navigatia GPS si transmisia FM.

GPS-urile auto vin insotite si de un cablu USB ce permite conectarea cu alte dispozitive. In functie de necesitati si posibilitati, puteti alege orice tip de GPS. Exista GPS-uri comercializate la preturi mari, insa si un GPS ieftin se poate ridica la masura asteptarilor dumneavoastra.

De asemenea, ele sunt comercializate avand diverse caracteristici. Astfel, ele difera in functie de dimensiunea display-ului, dar si in functie de memoria interna sau aspect. Utilizatorii pot alege din game largi de produse, functiile fiind diverse.

Fie ca sunteti nevoiti sa va orientati zilnic in trafic in interes de serviciu, fie ca iubiti calatoriile si vizitati constant locatii noi, un GPS auto trebuie sa fie nelipsit din autoturismul dumneavoastra pentru ca va ajuta sa economisiti timp si implicit, resurse financiare!

Comments

comments

One thought on “De la altii: Cum utilizam un GPS auto?

  1. GPS-ul auto il aleg mai mult atunci cand am de facut trasee foarte lungi, situatie in care nu prea este convenabil sa folosesc telefonul. In rest nu prea ii vad utilitatea, mai ales ca pe telefon am si Waze instalat care m-a scapat de destul de multe amenzi pana acum.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !