Cum te impaci cu trecutul tau. FurtDeCurent.

Cum te impaci cu trecutul tau. FurtDeCurent. USR PLUS Sector 5

Cum te impaci cu trecutul tau este o intrebare dificila. Unii o considera profunda, filosofica. Pentru mine lucrurile-s mai simple decat par. Vorbim cu precadere despre trecutul tau in online, insa discutia poate fi usor extrapolata la multe alte chestii.

Cum te impaci cu trecutul tau online? Ce faci cu pozele de acum 10 ani, de la betii, de la bairamurile cu colegii si prietenii, de la scolile de vara, excursiile ori taberele in care ai fost cu prietenii? Ce faci cu aceleasi poze in care apari tu, dar care nu-s la tine acasa?

Cum te impaci cu trecutul tau educational? N-ai fost un elev stralucit, n-ai avut o medie stralucita la bac (eventual chiar ai picat bacul), n-ai fost cel mai bun student, dar cumva ai ajuns cineva, poate profesor, poate specialist in comunicare, poate avocat, poate medic… Ce te faci? Incerci sa-ti ascunzi trecutul?

Cum te impaci cu trecutul tau online (revin la el) atunci cand, dintr-un exces de zel, erai un dobitoc si injurai pe toata lumea? Incerci sa-l ignori? Ti-l asumi barbateste?

Articolul porneste de la o situatie pe care eu o vad cel mult amuzanta: un fost hater de profesie, FurtDeCurent, ajuns intre timp avocat (habar n-am cat de bun), a fost pus pe lista de consilieri la unul dintre sectoare de catre Alianta USR-PLUS. Vladimir Naciu este numele sau real, asta pentru cine il cauta si nu-l gaseste cu FurtDeCurent.

Pentru ca fix aici e faza misto: FurtDeCurent injura la greu IN ONLINE pe unul si pe altul sub pseudonim. El niciodata nu si-a recunoscut identitatea reala, ea a fost doar DEZVALUITA de altii. Daca nu s-ar fi obosit cineva sa-i dezvaluie identitatea, el ar fi injurat mult si bine din spatele poreclei FurtDeCurent.

Pentru mai multe detalii, intrati la Cetin si la Vasile Manu. Daca intrati la Cetin veti gasi niste multe articole despre domnul avocat Vladimir Naciu.

Ce e interesant este ca desi omul injura la greu IN ONLINE pe APROAPE oricine, singurele referiri ACTUALE la trecutul sau sunt doar la cei 2 bloggeri. Ce s-a intamplat cu restul? El injura pe absolut aproape toata lumea, putini scapau din gura sa spurcata.

Si, sa ne intelegem, cu ideea de hate punctual, de a sublinia erorile cuiva, sunt de acord. Nu sunt, insa, de acord cu injuraturile. Omul a intrecut multe limite, la el jignirile erau la ordinea zilei. Parea ca traieste din ele.

Totusi, ca sa revin la ideea initiala, doar Cetin si Vasile au fost injurati? Restul de ce nu zic nimic? Eu am 3 posibile explicatii, poate ma ajutati voi in aceasta privinta:

  • Unii sunt atat de mari fani USR incat nu-si permit sa-i injure pentru o mica scapare. Atentie: fan USR poate fi si cel care-i sustine pentru ca e convins ca sunt singura speranta, poate fi si cel care are un prieten sau o ruda printre candidati, dar poate fi si cel ce este platit sa sustina USR-PLUS.
  • Unii sunt convinsi ca sintagma NU MAI DEZGROPAM MORTII trebuie aplicata oricand si oricum. Trecutul a trecut, sa privim spre viitor.
  • Altii sunt ATAT DE setati pe ideea ca ei posteaza doar de bine incat refuza sa scrie de rau chiar daca au fost injurati, jigniti, nedreptatiti. Acestia din urma considera ca s-ar cobori la nivelul lui daca ar scrie de rau. Ceea ce, din punctul meu de vedere, e complet fals: daca semnalezi un lucru, civilizat, democratic, nu inseamna ca te cobori la nivelul lui de inteligenta si/sau de limbaj. Da, eu imi fac datoria sa semnalez, sa spun cititorilor mei, atatia cati sunt ei, ca pe lista USR sector 5 candideaza un individ care in trecut era cunoscut sub pseudonimul FurtDeCurent si care a facut niste lucruri naspa. Nici macar nu spun daca ar trebui sau nu votat.

Politic vorbind, se pun multe intrebari:

  • Din cauza unui om ar trebui sa nu mai votezi o intreaga lista?
  • O persoana gresita pe lista din Sectorul 5 ar trebui sa te faca pe tine sa nu votezi lista USR-PLUS din sectorul 3 sau sectorul 6 ori poate din Iasi sau Timisoara?
  • Cat de importanti sunt, de fapt, oamenii de pe lista? Cand votezi o lista de candidati nu votezi, de fapt, un program?

In final, o intrebare semi-politica, de fapt valabila cam in orice domeniu: dupa cat timp faptele tale se prescriu? Cat timp te vor trage in jos tampeniile facute la 17, 19, 20 sau 22 de ani? La 30 de ani e voie sa te mai judece oamenii pentru ce ai facut la 20 de ani? Dar la 40 de ani? Dar la 50 de ani?

Serios, nu-l apar pe individ, dar nici nu-l atac. Si nu pentru ca am scapat, ca de mine nu s-a luat (ori daca a facut-o n-am observat eu, caci pe Twitter intram si intru foarte rar). Pur si simplu vreau sa semnalez un lucru: alegerea nu o fac eu, nici macar nu sfatuiesc, ci o face fiecare-n parte.

Revenind la intrebarea initiala, Cum te impaci cu trecutul tau? Exista episoade din viata pe care le vrei complet sterse? Poze? Poate clipuri? Ai putea sa devii maine candidat la o functie publica, asumandu-ti faptul ca trecutul tau va iesi la iveala? La mine nu este vorba de asa ceva, nici de vreo candidatura, desi am fost candva membru intr-un partid politic, nici de vreun episod de care sa-mi fie cu adevarat rusine. Altfel, episoade omenesti, in care am intrecut masura, in care am dovedit ca sunt om si nu robot, am cum are oricine. Sau am printre cititori oameni perfecti, care nu au gresit niciodata? In final, va las cu un clip din 2011, unde daca sunteti atenti, il veti descoperi pe domnul in cauza.

https://youtu.be/nHGhf0Nt8EI

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !