Cum scapam de sobolani?

Cum scapam de sobolani?

 

Am asistat acum ceva timp (sa fie vreo 2 luni) la o discutie interesanta in RATB. Doi batrani se certau de mama focului. Bateria la MP3 player mi se terminase, deci am auzit intreaga discutie. Subiectul? Sobolanii si soarecii de la subsol.

Situatia statea astfel: X gonise pisica si cei 2 pui ai sai de la subsol pentru ca se facusera purici. Drept urmare, s-au inmultit sobolanii. Au chemat o firma de deratizare. S-a rezolvat problema. Partial, pentru ca acele servicii de deratizare costa. Mult, putin, dar costa. De sa dam bani pe ceva ce inainte era gratis?

Partial adevarat: firmele de deratizare costa, insa ele rezolva problema in mod profesionist. Da, uneori e util sa tii si o pisica, e dragalasa, simpatica, se joaca copiii cu ea.  Este gratis, sau aproape, insa, Dumnezeule, in anul 2014 inca mai rezolvam problema astfel?

Subsolurile blocurilor trebuie deratizate, firmele specializate utilizand solutii speciale care nu doar ca omoara rozatoarele, dar si impiedica revenirea acestora.

Ma gandeam, deseori, la gospodariile de la tara. Oricate pisici ar fi si oricat de harnice ar fi ele, soareci si sobolani tot exista. De ce? Simplu: solutia „clasica” nu este eficienta.

Imi amintesc, tot aici, scandalul de acum vreo 2 ani de la un mare lant de hypermarketuri. Fusese filmata o matza care manca mici. Daduse ea cu gheara sa scoata micii din caserola. Multa lume era revoltata, doar unii, mari iubitori de animale, incepusera sa spuna ca sunt si ele utile, sa nu se faca soareci si sobolani acolo. Fratilor, e ditamai magazinul, pe asa ceva se bazeaza?

Iar sobolanii de la subsol sunt cu atat mai daunatori cu cat ei urca, pe coloana, pana in apartamente. Racaie cu gheara iesirea, pentru a intra in apartamente. Nu e deloc placut sa te trezesti cu un sobolan in bucatarie sau in baie. Sau, stati asa, ar trebui, cumva, sa ne luam cu totii pisica? Suntem fara suflet daca NU dorim sa ne luam asa ceva?

Asadar, dragii mei, raspunsul la intrebarea Cum scapam de sobolani? este banal de simplu: chemam o firma de deratizare si ne rezolva problema. Eu as chema-o si daca as sta la casa. Nu, nu-mi sunt simpatici, desi mi-au placut atat desenele animate cu Mickey Mouse, cat si sobolanul Remy din Ratatouille. Apropo de acesta din urma: stiati ca pe fratele lui Remy il chema … Emile? Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

ps; Fara legatura cu intrebarea Cum scapam de sobolani, m-am intrebat deseori ce e atat de cool in a avea in casa hamsteri. Alte animale de companie nu se mai gasesc? Mai ales ca acei hamsteri mor dupa 2-3 ani, deci la fiecare 2 ani va trebui sa-i schimbi. Ciudati oameni, serios…

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !