Cum sa scapam de birocratie

Nu stiu daca v-am spus, dar ma tenteaza sa devin PFA. Am unele avantaje, cica mari, legate de faptul ca voi fi la zi cu plata asigurarilor de sanatate si a pensiei (si cea de stat, dar si cea private, care este deductibila). Totusi, pana sa ma fac PFA am o problema, pe care o voi dezbate in articolul de mai jos, iar intrebarea o voi pune la modul GENERAL: cum sa scapam de birocratie?

Raspunsul este unul general si se aplica in aproape orice situatie: apelam la o firma specializata. Va dau intai 3 exemple de aplicari ale “metodei” mele:

  1. Am inregistrat in 2012 un ONG, unde eu sunt secretar general. Am avut mari probleme cu inregistrarea lui, o amica d-a mea, presedinta ONG-ului, ducandu-se intai la un avocat, care i-a luat 300 de lei, ulterior dovedindu-se ca un avocat NU putea inscribe un ONG ca al nostrum, inscrierea trebuind facuta la notar. Deci pe langa alte alergaturi, am mai si luat o mica teapa.
  2. Daca aveti firme mici, SRL-uri, este la fel de indicat sa apelati la firme specializate pentru a porni la drum. Cunosc pe cineva caruia i-au trebuit 8 luni sa-si inscrie SRL-ul. E ENORM!
  3. O ultima aplicare a “metodei” mele: inmatriculari si radieri auto. Este mult de alergat, cunosc si aici un caz de persoana care a pierdut cateva zile bune la cozi. Ok, o firma specializata te costa bani, dar timpul pierdut nu este contorizat?

Aceasta metoda a mea, aparent banala, poate fi folosita si in multe alte situatii. Si poate fi combinata si cu alte metode.

Daca aveti si voi alte idei despre cum sa scapam de birocratie, astept sugestiile voastre in comentarii. Contra birocratiei lupta impreuna, nu? #Unitisalvam #cumarveni …   Salutari ANTI-BIROCRATICE tuturor!

Comments

comments

One thought on “Cum sa scapam de birocratie

  1. Pingback: Cum sa scapam de birocratieBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !