Cum să publici un guest post de calitate.

Cum să publici un guest post de calitate.

Unul dintre colaboratorii deja obisnuiti ai blogului meu, Beto, revine cu un articol deosebit de util. Avand in vedere ca el a dorit ca articolul sa fie cu diacritice, am hotarat sa-l public cu diacritice. Paragrafele mele sunt, insa, FARA. Asadar, fara alte cuvinte, sa vedem Cum să publici un guest post de calitate.

Salut, dragi cititori.

Mai întâi să mă prezint.

Eu sunt Beto, blogger la betoficial.info. Am mai contribuit la EmilCalinescu.eu cu articole şi se pare că au fost mereu bine primite.

În cazul de faţă voi vorbi despre beneficiile guest postului şi despre cum ar trebui să publicăm unul de calitate la colegii din breaslă.

Ce este un guest post?

Pe scurt, este un articol scris de obicei de bloggeri şi publicat pe alte bloguri, cu sau fără linkuri incluse spre bloguri personale.

Ştim cu toţii că guest postul a fost, este şi va fi o formă de promovare gratuită, dar şi foarte eficientă. Asta în cazul în care este scris un articol bun, bineînţeles.

Cine şi ce are de câştigat din publicarea unui guest post?

Bloggerul care publică guest postul.

  • Câştigă un articol bine scris care-i poate genera trafic;
  • Oferă un material nou, scris altfel faţă de cum sunt obişnuiţi cititorii fideli, iar aceştia nu-şi pierd interesul.

Bloggerul care scrie guest postul

  • Câştigă vizitatori noi, trafic, notorietate;
  • Oferă informaţii în urma cărora cititorii pot deveni interesaţi şi de scriitor;
  • Promovare prin SEO.

Cititorii

  • Primesc noi informaţii.

Cum se publică un guest post?

 

Un articol publicat pe un alt blog decât al tău, trebuie să fie în primul rând relevant blogului respectiv. Este foarte important ca să-i aducă beneficii în primul rând bloggerului care acceptă să-ţi publici, cititorilor săi şi apoi ţie.

Nu te ajută prea mult să publici un articol despre marketing pe un blog despre astronauţi. Sau ai putea dacă ştii să îmbibi cele două domenii. Cel mai indicat este să cauţi bloguri din aceeaşi nişă.

 

Unde găseşti bloguri care acceptă să publici guest posturi?

Sunt foarte mulţi bloggeri care acceptă acest lucru, la o simplă căutare pe Google găseşti o listă întreagă.

Un punct de pornire ar fi chiar pe blogul lui Emil Călinescu sau la mine pe blog mai poţi publica un guest post. Nu recomand să publicaţi acelaşi guest post pe mai multe bloguri.

Cum trebuie să fie scris un guest post?

Un guest post trebuie în primul rând să ofere calitate. Un articol de calitate, aduce beneficiile dorite. Asta presupune ca articolul să nu conţină greşeli ortografice sau gramaticale, să menţină interesul cititorilor fără să-l plictisim, să ne gândim în primul rând la ei şi să le oferim informaţiile de care au nevoie. Contează mult cum este tehnoredactat acesta, imaginile dacă sunt sau nu relevante articolului, tonul folosit în text şi aşa mai departe. Scrie un articol cât se poate de bun ca şi cum ar fi ultimul articol pe care-l scrii. Publică un guest post care să aducă beneficii pe termen lung.

Părere personală.

Citesc de pe foarte multe bloguri fel şi fel de articole, inclusiv guest posturi şi pot spune că rămân puţin dezamăgit. Majoritatea sunt de umplutură, fără sens, fără stil, fără scop, deloc relevante. Multe greşeli în conţinutul textual, greu citibile şi aşa mai departe. Timp pierdut degeaba şi probabil dacă sunt incluse prea multe linkuri, mai şi dăunează, în loc să aducă beneficii. Asta se întâmplă în special la blogurile în spatele cărora stau oameni care cred că e bine, dar nu e.

Sfat pentru începători.

Înainte să dai spre publicare un articol, reciteşte-l, corectează-l şi asigură-te că este totul în regulă.

Înainte să publici un guest post, citeşte-l, oferă-i sugestii celui ce l-a scris pentru îmbunătăţirea articolului şi alege să publici ceva de calitate.

Distribuiţi reciproc articolele pe reţelele sociale. Răspundeţi la comentariile care vor apărea.

Bonus, o idee pentru tine.

Scrie despre subiectul dorit mai multe articole pe care să le publici pe bloguri diferite.

Include în fiecare guest post un link spre celălalt.

Sper că ţi-au fost de folos informaţiile, iar dacă vrei poţi contribui cu un comentariu despre acest subiect. Eu sunt Beto şi te aştept cu drag pe blogul meu pentru a publica un guest post.

Cu stimă.

Cum să publici un guest post de calitate – by Beto

One thought on “Cum să publici un guest post de calitate.

  1. Pingback: Cum să publici un guest post de calitate.Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !