Cum sa iti alegi cartile cand sunt (prea) multe promotii

Prietenii de la Cartepedia au mai multe promotii ca niciodata. Promotii, campanii, ziceti cum vreti. Cea mai importanta dintre ele este cea pe care o vedeti mare la cover: transport gratuit 3 zile (citit cu exactitate ce scrie pe poza). Asta inseamna ca indiferent de valoarea comenzii, cartile vor veni gratis. Acum, insa, probabil ca sunteti intr-o mare dilema. Chiar asa: cum sa-ti alegi cartile cand sunt (prea) multe promotii.

Intai si intai, te indemn la realism: gandeste-te cate carti lecturez intr-o luna. Este o idee buna sa cumperi mai multe carti decat ai putea parcurge? Unii zic ca da, ca raman. Adica sa faci ce fac eu de cateva luni. Am strans o gramada de carti, am citit (prea) putine dintre ele.

In al doilea rand, fixeaza-ti cateva campanii care-ti plac. N-or fi toate pentru tine. Sau esti un cititor atat de polivalent incat chiar orice gen literar ti se potriveste?

Apoi, de la fiecare promotie alege cateva titluri. Nu trebuie sa iei toate cartile Rao, chiar daca a doua va fi la jumatate de pret…

In randurile de mai jos va voi spune 3 campanii faine de la Cartepedia, urmand ca de la fiecare sa recomand fix 2 carti. O ultima recomandare va fi cartea-cadou de la Nemira. Asadar:

Campania Viata in culorile pe care le simti – Inutil sa va spun cat imi plac culorile si de ce aceasta campanie imi place enorm. De aici va recomand asa: O intamplare ciudata cu un caine la miezul noptii (o carte pe care n-am citit-o, insa am vazut punerea ei in scena, care m-a impresionat) si Regii Timpului (e o mini-serie de 2 volume, m-am apucat de primul, m-a prins). Rectific cele 2 lucruri, lectura celor 2 (de fapt 3) carti luna aceasta.

Campania Carte Cadou de la Nemira (valabila in cazul in care suma cartilor comandate de la Nemira este de minimum 60 de lei) + 20% reducere – Cartea cadou, ca sa incep cu ea, este Asteptandu-l pe Bojangles. Am auzit de bine despre ea, astept sa ma conving. In plus, reducerea de 20%, acordata indiferent de valoarea comenzii, nu este nici ea de neglijat. Altfel, de aici recomand ca Autor pe Raymond Chandler, considerat a fi intemeietorul romanului politist american, cu al sau clasic Fereastra de Sus (despre care am scris deja pe blogul de carte), si Arrivederci amore, ciao (pe care nu l-am citit, dar am citit autobiografia autorului, una de-a dreptul socanta).

Campania 50% reducere la a doua carte de la RAO – RAO are o gramada de colectii faine. Am terminat de citit intreaga colectie Dan Brown (da, stiu, merit pietre pentru ca-l apreciez) si sunt in plin proces de lectura a colectii John Grisham (va recomand Cazul Pelican, despre care deja am scris, in cazul in care nu aveti timpul si rabdarea necesare parcurgerii intregii colectii). Totodata, tin sa va recomand si o aparitie noua (de cateva luni) de la aceasta editura: Dubla Identitate (o carte extrem de interesanta despre doua gemene; nu va zic mai multe, am povestit deja pe CitestEmil.ro).

In afara de cele 3 campanii care m-au atras pe mine, Cartepedia mai are alte cateva, poate la fel de interesante dintre care mai amintesc carti care boicoteaza ignoranta, reduceri de pana la 50% la cartile editurii Curtea Veche (editura lunii) si reduceri procentuale pentru Editura Litera, in functie de numarul de carti achizitionate. Si, bineinteles, campania de baza, transport gratuit timp de 3 zile.

Acum e randul vostru sa-mi spuneti: Cum sa iti alegi cartile cand sunt (prea) multe promotii? Si, mai ales, CATE carti sa-mi aleg 🙂

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !