De la altii: Cum sa conduci o agentie de publicitate

Cum sa conduci o agentie de publicitate

 

Ca sa poti conduce o agentie de publicitate (care va pune la dispozitie diverse baze de date cu liste firme pentru campanii eficiente SMS marketing, emailing, faxing sau WhatsApp marketing), trebuie sa lucrezi pana noaptea tarziu, sa ai aptitudinile unui agent comercial de cea mai buna calitate, echilibru, elan, si inteligenta, pentru a susutine moralul unor barbati si femei care lucreaza intr-o stare de continua neliniste.

Credinta populara spune ca publicitatea ii atrage pe cei nevrotici, care sunt in mod natural inclinati spre anxietate. Eu nu cred asta. Ceea ce se intampla in agentii este suficient pentru a induce nelinistea chiar si la persoanele cele mai detasate.

Directorul de cont are motivele lui de neliniste. El reprezinta agentia in fata clientului si pe client in cadrul agentiei. Cand agentia gafeaza, clientul il considera pe el responsabil. Cand clientul este cainos, agentia il condamna pe el.

Seful agentiei are si el griji. Oare clientul cutare are de gand sa renunte la agentie? Partenerul de valoare are de gand, oare, sa plece?

Faceti munca din agentia voastra o disctractie. Cand oamenii nu se distreaza deloc, nu fac publicitate de buna calitate. Omorati atmosfera mohorata cu un clocot de ras. Incurajati exuberanta. Descotorositi-va de morocanosii care raspandesc in jur tristetea.

Ce fel de diamant fara cusur sunt cei care conduc agentiile de succes? Din observatiile mele, sunt niste entuziasti. Au onestitate intelectuala. Au curajul sa ia decizii dificile. Sunt maleabili in conditiile grele. Majoritatea sunt veritabili vrajitori. Nu terorizeaza. Incurajeaza comunicarea de jos in sus si stiu sa ii asculte pe ceilalti. Multi dintre ei beau prea mult si citesc prea putin, in afara documentelor de firma, in care se ineaca.

Succesul in conducerea agentiei de publicitate depinde de abilitatea ta de a angaja barbati  si femei cu un exceptional talent, de a-i pregati cu temeinicie si de a pune cat mai bine in valoare talentul lor. Oamenii cei mai greu de gasit sunt cei care au capacitatea de a deveni copywriteri. Am ajuns la concluzia ca acestia sunt oameni cu mintea foarte mobilata. Fac dovada unei exceptionale curiozitati fata de tot ce misca sub soare. Au un simt al umorului peste medie si mai un interes fanatic in mestesugul publicitatii.

Cauta tineri si tinere care intr-o zi sa iti poata conduce agentia. Exista vreun mod de a detecta capacitatea de conducere? Singurul pe care il cunosc este sa verifici rezultatele din scoala. Daca au fost lideri intre 18 si 22 de ani, sunt sanse ca ei sa devina lideri la maturitate.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !