Cum sa alegeti dulapul perfect

DULAPUL PERFECT dulap-din-lemn-142-cm-jugend-woodman_37901

Cum sa alegeti dulapul perfect – Sfaturi

 

Cand auzti oamenii spunand ca “nu le ajung niciodata”, fie vorbesc despre bani, fie despre dulapuri.

Un dulap este mobilierul de baza din fiecare casa, potrivit pentru orice mediu si care  rezolva multe probleme de spatiu. De asemenea, este primul lucru care iti atrage atentia in momentul in care intri intr-o camera. Atunci cand cumparam un dulap ne gandim in primul rand la el ca al un spatiu ideal pentru a depozita hainele. Insa, mai sunt si alte lucruri de luat in considerare cum ar fi: va contine haine pentru o persoana sau un cuplu, veti depozita atat hainele de iarna (foarte voluminoase) cat si cele de vara, doriti sa depozitati si alte obiecte (accesorii, incaltaminte, lenjerie etc)?

DULAPUL PERFECT dulap-cu-2-usi-din-lemn-alb-nikki-woood_32752

Pentru a va scuti de cautari, noi va recomandam dulapurile de la magazinul Biano. Aici sunt produse pentru oricine. Pentru o persoana, cuplu sau o familie! Sunt dulapuri pe buget sau dulapuri mai scumpe. Dulapuri ce pot fi montate si transportate usor, sau dulapuri masive, pentru dormitoare mari. Orice dorinta in materie de mobilier pentru haine ti se poate indeplini cu ajutorul magazinului Biano.

Atunci cand alegeti un dulap, pe langa criteriile prezentate mai sus, va sfatuim sa va mai ganditi si la alte aspecte, mai tehnice.

Adancimea: Dulapurile au de obicei o adancime standard de 60 de centimetri, masura care trebuie luata in considerare pentru pozitionare. Insa sunt si dulapuri cu adancimi mai mici, pentru spatii restranse, sau chiar mai mari. Intotdeauna asigurati-va ca stiti exact cat va trebuie pentru a va depozita obiectele personale.

Lungime: In ceea ce priveste lungimea, dulapurile pot fi chiar si de 40-50 de cm si pot ajunge si pana la 3 metri sau mai mult.

Inaltime: Chiar si inaltimea este importanta. Insa acestea nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 220 cm, lasand ceva spatiu de la partea de sus a acestuia si tavan.

Atunci cand achiztionam un dulap, trebuie sa ne gandim si la sistemul de inchidere al acestuia. De obicei, sunt doua tipuri de inchidere: cu balamale sau cu usi culisante.

  1. Dulap cu usi cu balamale. Este considerat a fi dulapul traditional. Trebuie sa stiti ca la acesta este posibil sa deschideti ambele usi ale mobilierului simultan. Mai mult, manerele pot deveni un element de infrumusetare a piesei de mobilier, acesta fiind un finisaj particular, la fel de practic, ce face garderoba si mai placuta pentru ochi.

Dezavantajul ar fi faptul ca deschiderea / inchiderea usilor este spre exterior, ocupand astfel spatiu suplimentar atunci cand sunt deschise pentru uz. De evitat aproape intotdeauna ca dulapuri pentru camere, lofturi sau mansarde inguste si lungi.

  1. Dulap cu usi culisante. Sunt dulapurile ce fac parte din generatia noua, inspirate din stilul japonez. Acestea sunt extrem de practice in fazele de deschidere / inchidere, desi mecanismul este mai delicat decat cel al usilor cu balamale traditionale. Acestea nu ocupa spatiu suplimentar atunci cand sunt deschise, lasand suficient loc pentru pat si pentru a trece chiar si in camere mici.

Un dezavantaj ar fi faptul ca nu se poate face deschiderea a doua usi in acelasi timp. Sunt necesare doua sine care forteaza usile sa fie in faza la inchidere.

DULAPUL PERFECT dulap-cu-aspect-antichizat-sculptat-manual-alb-hk-living_10936

Desigur, unul din cele mai importante criterii de alegere a dulapului perfect il reprezinta design-ul. Aici nu va putem da prea multe sfaturi pentru ca totul depinde de gusturile personale si de modul in care ati realizat interiorul camerei sau dormitorului. Incercati sa va incadrati in stil, culori si in texturi, astfel incat sa creati o armonie perfecta cu restul mobilierului. Pentru mai multe detalii, accesati oricand Biano si veti descoperi sute de produse gata sa va incante.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !