Cum ne alegem incaltamintea de iarna?

Este toamna, vremea este schimbatoare, asa ca toata lumea se gandeste la anotimpul friguros. Daca la masini urmeaza instalatul incaltarilor de iarna, la oameni de ce acest lucru ar fi diferit? Asadar, cum ne alegem incaltamintea de iarna? Pe scurt, 3 precizari preliminare:

1. Eu voi vorbi de incaltamintea barbateasca. Despre incaltamintea de dama as putea vorbi doar din punct de vedere estetic. Cizme barbati, ghete barbati, bocanci barbati, nu conteaza ­čÖé Despre incaltaminte copii nu discut aici, ei sunt categorie separata (indiferent ca-s baieti sau fete).

2. Incaltamintea de iarna se refera, in cazul meu, la incaltamintea in caz de zapada. O sa va spun de ce fac diferentierea asta.

3. Este importanta si imbracamintea in rest, ca ea va completa „Garderoba”.

Asadar, cum ne alegem incaltamintea de iarna:

1. CEL MAI IMPORTANT LUCRU: sa nu alunece. La masina anvelopele de iarna au acest scop. Oamenii de ce nu se gandesc oare la asa ceva cand isi cumpara incaltari?

2. Si mai important: cat de comode sunt. Este o calitate pe care trebuie s-o aiba orice pereche de incaltari. Iarna este la fel de importanta.

3. Trebuie sa stiti scopul acelei perechi. Eu, de exemplu, prefer ghetele usoare, care insa nu merg la munte. Deci nu voi merge la munte cu ele. Altii prefera o pereche universala.

4. Cat de calduroase sunt. E diferit de comode, sa stiti. Cele comode pot fi cele usoare sau cele foarte late (unele pot fi inguste). La partea cu calduroase se pune problema daca sunt imblanite sau nu. Sincer, prefer unele mai putin calduroase, pentru ca de multe ori mi-e foarte cald cand intru inauntru.

5. Conteaza si cum arata. Nu-mi place sa intru intr-un loc aratand de parca vin de pe Everest. Nu sunt la parada modei, dar nici sa arat ca un alpinist.

Stiu ca la incaltamintea de dama criteriile sunt altele (macar ordinea e alta). De exemplu femeile nu pot concepe sa aiba O SINGURA perechi de incaltari (la ele oricum cizmele is la putere). Exista insa atatia barbati care poarta aceeasi pereche de incaltari toata iarna. Si nu-s deloc deranjati de acest aspect.

Inca ceva: port ghete doar daca e zapada. In rest, oricat de frig ar fi, nu simt nevoia.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !