Cum ne alegem caruciorul pentru copil?

Inainte sa scriu despre cum ne alegem caruciorul pentru copil, fac o scurta precizare: mi-am modificat din nou tema, aceasta va ramane o perioada mai lunga de timp. Are ea un mic defect, dar este mai greu observabil. Pana cand il remediez (adica voi gasi pe cineva s-o faca), asa ramane.

Asadar, am scris despre cum ne alegem laptopul sau cum ne alegem masina. Acum este timpul sa scriu cum ne alegem caruciorul pentru copil:

1. Incep cu un aspect important: stabiliti de la inceput bugetul maxim pentru carucior. Ok, bugetul poate fi intre un minim si un maxim, dar ar trebui sa stabiliti din start acel maxim.

2. Ar trebui sa stiti, tot de la inceput, nevoile exacte. De exemplu:
– am un copil, dar vreau sa mai fac unul;
– am 2 copii, cam de aceeasi varsta (2 carucioare sau un carucior dublu?);
– am 2 copii, dar e diferenta mare de varsta, deci voi lua un carucior;
– am avut caruciorul mai vechi, de la cel mare, s-a rupt, deci am nevoie de un carucior doar pentru 1-2 ani.

Alegerea o veti face in functie de aceste nevoi.

3. Dupa ce stiti bugetul si pentru ce aveti nevoie va puteti decide si daca luati un carucior nou sau unul second hand.

4. O chestie de asa nu: nu luati caruciorul dupa culoare. Ok, e fetita, vreti sa aratati asta luand unul roz. Pot intelege, dar pana la un punct. Adica daca ar fi la acelasi pret ar fi ok. Dar a lua un carucior mai slab dotat doar pentru ca este colort e o mare eroare.

5. Exista carucioare grele, dificil de depozitat, si carucioare usoare, sport. Multe mamici prefera pe cele usoare, considerand ca le este foarte greu sa care un carucior de 12-15kg. Totusi, cele mai greoaie am avantajul ca sunt mai stabile, asa ca nu le excludeti si pe acelea.

6. Sa fiti atenti la sistemele de protectie. Cele mai bune ar fi cele in forma de T, care ar proteja cel mai bine, dar ele trebuiesc dublate si de un sistem suplimentar de protectie, util in cazul in care centura nu e pusa corecta sau in alte situatii de urgenta.

7. Vedeti masuta aceea pe care copilul isi pune biberonul sau jucariile; ideal este sa fie de plastic si sa aiba margini netede (pentru a nu cauza zgarieturi).

8. Ca si chestii interzise: nu trebuie sa aiba goluri (copilul isi poate prinde mana acolo) sau chestii care se pot desprinde (care pot fi inghitite de copil).

9. Legat de pret, ca am zis eu de acel calcul: incercati sa nu faceti economie la asa ceva. Este vorba de un lucru pe care-l veti folosi in mod constant pentru cativa ani buni. SI in plus este vorba de siguranta copilului vostru. Se merita niste bani in plus.

Legat de locul de unde puteti cumpara carucioare, puteti incerca si internetul. Aveti avantaje certe, nu revin asupra acestora. Nichiduta.ro este unul din magazine, insa puteti incerca si altele. Nu am copil, asa ca nu va pot spune decat chestii auzite (pe net, pe la prieteni). Cine are experienta cu asa ceva poate confirma sau nu.

Salutari COPILAROASE tuturor!

ps: La intrebarea cum ne alegem caruciorul pentru copil voi ce raspunsuri aveti? cum ati putea completa ori contrazice ce am zis eu?

Comments

comments

11 thoughts on “Cum ne alegem caruciorul pentru copil?

  1. Eu recomand doua carucioare. Unul solid si unul sport. Pentru ca se potrivesc in ocazii diferite, si e necesar sa poti acoperi toate situatiile in care te afli. La inceput cat e bebe mic, poate fi folosit cel solid. Ulterior se folosesc alternativ, iar cand e mare, cel sport. Eu sunt de parere ca nu e rusinos sa duci copilul de 3-4 ani in carucior, asa cum vad ca sunt de parere cei din generatiile mai in varsta. Asadar, investitia merita, chiar daca faci doar un copil. Totusi, nu as opta pentru carucioare super scumpe. Unul de 600 ron de ex mi se pare ok, daca are roti de cauciuc, cadru solid etc.

  2. alegerea unui carucior pentru un copil este una usoara, bucuria incepe cand sunt gemeni sau tripleti.

  3. Ai punctat foarte bine niste lucruri. Trebuie sa se satisfaca mai multe conditii in acelasi timp, ceea ce poate fi dificil. Cel mai important este sa fie un carucior stabil si rezistent, pentru a oferi cea mai buna siguranta copilului. Nu economisiti bani in detrimentul acestor considerente.

  4. Multumim pentru articol. Este foarte util. Caruciorul trebuie sa asigure confortul si siguranta bebelusului

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !