Cum mi-am facut card. Poveste reala.

Nu stiu daca stiti, dar eu am avut (si inca am) o mare reticenta fata de asa numitele carduri bancare. Am refuzat multa vreme sa-mi fac si, sa fiu sincer, nici acum nu ma mandresc atat de mult cu el. Si e card normal, nu e card de credit, cu alea chiar am ce am. Am oroare de datorii, urasc datornicii, asa ca evit pe cat posibil astfel de carduri.

Sa va zic cum a inceput totul. Initial eu refuzam sa-mi fac card. Consideram ca e o cheltuiala inutila si oricum mi-a placut dintotdeauna sa am bani cash la mine. Iar a purta bani la mine era ceva de rau (ii cheltuiam) asa ca uneori ziceam mersi daca n-aveam bani la mine. Ajunsesem la un moment dat sa imi iau la mine fix cati bani credeam ca am nevoie. Aveam intr-o agenda niste bani stransi si eram convins ca daca iau fie si 50 de lei din ei in maxim 2 zile vor disparea. Nici eu nu stiam pe ce.

Am ajuns insa intr-un moment (Ca pe twitter, #momentulala) cand am constatat ca e musai sa am asa ceva. Ca niste oameni vor sa-mi bage bani undeva si nu au unde. Da, din bloguletul asta mai scot si eu niste bani (d-un piscot acolo), si banii astia nu pot fi platiti cash (Desi mi-as fi dorit asta). Asa ca am luat bancile la rand pana am dat de una care nu avea comisioane. De ajuns ca imi bag banii la voi, cum sa va dau comisioane?

Ulterior am vazut ca exista comision atunci cand dau verificare cont. La extragere, la depunere, taxa lunara, nimic. Doar cand dau eu sa ma uit cati bani mai am. Asa ca ajunsesem la concluzia ca mai bine scot 10 lei si-mi arata pe chitanta cat au mai ramas (calculam eu: daca scot acum 10 lei, maine 10 lei…si apoi depun 50 de lei e mai rentabil decat sa verific contul). Ulterior vine oferta: 1 leu/luna internet bankingul. Si asa aveam reticente, dar am zis ca 12 lei pe an nu e o avere, deci se merita. Totusi, ma tentase sa intreb: dar prima luna era gratuita, nu? N-am intrebat, zicand ca las’, fac eu o donatie de 1 leu bancii ca tot mi-a luat atat de putine comisioane.

Dupa cont mi-am facut si cont de Paypal. Inca nu mi-am scos banii d-acolo, dar am facut ceva plati. Aia-s un fel de rezerva. Cand o fi nevoie de ei…

O ultima faza legata de card. In 2011 am fost la o scoala de vara la Rasnov. Acolo eram izolati (la 15 km de Rasnov) si plata cu cardul era o iluzie. La fel si bancomatul. Cine era totusi cel mai avantajat? Eu, ca aveam cash la mine. Eram bastan p-acolo si ma simteam atat de bine. Si la dracu’, si acum prefer oricand o plata cash in dauna unei „online”. Asa-s io setat.

Salutari blogosferice tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !