Cum lucrează sistemul britanic de învățământ pentru studenții internaționali

Cum lucrează sistemul britanic de învățământ pentru studenții internaționali

Pentru cei mai mulți studenți internaționali, Marea Britanie a devenit destinația favorită. Sute de mii călătoresc în fiecare an pentru a se înscrie la cursurile universităților din insulă și nici chiar o pandemie nu îi poate opri. Conform ultimelor date statistice, în 2020, în plină pandemie de coronavirus, 342.620 de studenți internaționali au intrat în Regatul Unit pentru a studia. Ce îi atrage? Răspunsul este unul simplu: sistemul britanic de învățământ.

Trebuie spus de la început că sistemul britanic de învățământ e diferit de orice alt sistem de acest tip din lume. Și asta deoarece nicio altă țară nu are o atât de puternică tradiție în educație.

După cum bine știm, unele dintre cele mai vechi și cele mai faimoase universități din lume se regăsesc în Marea Britanie. E vorba de bine cunoscutele Oxford și Cambridge, poate cele mai bune universități din lume. Dar acestea nu sunt singurele. Țara reginei Elisabeta a II-a se mândrește cu numeroase colegii și universități de renume mondial, către care zeci de mii de studenți se îndreaptă în fiecare an.

Putem spune fără griji că sistemul britanic de învățământ e unic. Acest lucru e un plus, dar și un minus. Orice student care dorește să facă pasul către o universitate din insulă este obligat să facă întâi puțină muncă de cercetare, pentru a afla ce înseamnă cu adevărat viața în Marea Britanie. Doar așa se poate asigura că șederea sa este una mult mai plăcută și că se va încheia cu succes, cu o diplomă valoroasă, recunoscută la nivel internațional.

Ce trebuie să știe un student internațional despre sistemul britanic de învățământ

Recunoscut la nivel mondial drept unul de calitatea cea mai înaltă, sistemul britanic de învățământ este cuprinzător și adaptabil. Acesta e împărțit în patru părți: învățământ primar, secundar, educație suplimentară și învățământ superior. Primele două sunt obligatorii. La finalizarea lor, studenții au posibilitatea de a merge mai departe cu studiile sau de a intra în câmpul muncii.

În ceea ce privește învățământul superior, poate cel mai important din cele 4, acesta este unul cât se poate de divers, oferind numeroase programe și cursuri, pentru a satisface toate cerințele celor interesați, indiferent că e vorba despre localnici sau studenți internaționali.

Programele de licență țin de obicei 3 ani, cu încă un an pentru cele de master. Perioada de studii poate însă să dureze mai mult, în anumite domenii, precum medicina sau dreptul, unde de obicei ține până la 5 ani.

Ceea ce contează este că instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie le sunt accesibile și studenților internaționali. Colegiile și universitățile din această țară sunt chiar foarte primitoare, mergând până acolo încât să le ofere studenților veniți din alte țări întâietate în ceea ce privește cazarea la căminele studențești.

Poate cea mai bună dovadă a faptului că Marea Britanie încurajează studiul e posibilitatea studenților de a accesa fonduri în valoare de până la £25.000 pe perioada studiilor. Acești bani pot fi utilizați pentru a plăti cheltuielile cu școlarizarea dar și alte cheltuieli. Este vorba despre o sumă importantă care poate face diferența pentru mulți studenți.

Pentru a accesa aceste fonduri, studenții internaționali trebuie să îndeplinească anumite condiții. Printre acestea putem enumera cunoașterea limbii engleze la nivel mediu sau prezența la cel puțin 80% din cursuri. Acest proces poate părea complicat, dar nu trebuie să descurajeze. Din fericire, studenții internaționali pot apela la firme de consultanță în învățământ, care să le ofere asistență și care să îi sfătuiască ce trebuie să facă.

Atlantic London Education Services este una dintre aceste companii. Cu mai bine de 10 ani vechime pe piața recrutării în învățământ, Atlantic London deține un portofoliu cu mii de clienți, fiind cea mai mare companie de acest gen din zona Londrei.

Serviciile oferite de această companie sunt în totalitate gratuite, un alt beneficiu pentru studenții dornici să studieze în Marea Britanie. Ele nu se rezumă însă doar la consultanță financiară. Experții Atlantic London oferă toate informațiile necesare pentru ca un student să identifice cursurile și universitatea potrivite pentru ceea ce își dorește.

Pentru cei care vor să frecventeze sistemul britanic de învățământ, aceste informații sunt esențiale. Ele pot asigura succesul, pot asigura obținerea diplomei care să asigure obținerea unui loc de muncă bine plătit și a unui viitor lipsit de griji.

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !