Cum iubeste cealalta jumatate

Cum iubeste cealalta jumatate

 

Mentiune din start: nu sunt Poptamas, nu sunt Radu F, acesta este doar un articol despre un spectacol de teatru. Deloc banal, deloc de trecut cu vederea …

Pe scurt, povestea este simpla: doua cupluri cu probleme. Sotul unuia din cupluri isi insela sotia cu sotia celuilalt. Nu este asa cum se intampla in alte spectacole, sa fie si invers. Problema este ca in peisaj apare si un alt treilea cuplu, unul extrem de ciudat, insa extrem de simpatic. Ce anume a generat toate problemele si cum vor fi ele rezolvate va las pe voi sa descoperiti.

Cum iubeste cealalta jumatate

Eu voi face, insa, cateva precizari:

1. Este primul spectacol in care-l vad pe scena pe Claudiu Istodor. Pe fratele sau, Tudor, l-am vazut in mai multe spectacole, fiind printre actorii pe care-i apreciez. Pe Claudiu inca nu-l vazusem. Joaca cel mai bine dintre toti, chiar daca si ceilalti joaca extrem de bine.

2. Spectacolul este regizat de Sanda Manu, si-n cazul ei fiind primul spectacol pe care-l vad. Foarte buna si regia.

3. Cateva chestii extrem de misto legate de regie:
– Desi personajele le vedem in acelasi timp, ele joaca, cumva, in paralel. Decorul nu se schimba, insa vedem, in paralel, discutiile dintr-un cuplu, respectiv din celalalt.
– La un moment dat al treilea cuplu este invitat la masa, pe rand, de fiecare cuplu. Vedem cele 2 zile oarecum in paralel. Initial mi-a fost greu sa-mi dau seama ce si cum, dar m-am prins intr-un final. Partea interesanta este ca la acea scena avem un moment extrem de bine realizat, cand cel de-al treilea cuplu se roteste, rotatia insemnand schimbarea zilei (se schimba paralel planul temporal). Pe langa amuzamentul scenelor, mie mi-a placut si cum regizoarea s-a jucat cu mintea noastra.

Cum iubeste cealalta jumatate 2

4. Piesa vine din Anglia si poarta titlul original de “How the Other Half Loves”. Piesa este scrisa de Alan Ayckbourn, acelasi autor care a scris “Pluralul englezesc”. Am recunoscut umorul englezesc in multe situatii. As fi curios sa vad acest spectacol jucat in limba lui natala, cu accentul acela britanic inconfundabil.

5. Cuplul meu preferat este, paradoxal, al treilea. Mie acel cuplu mi se pare, in sine, foarte tare. Tipul de cuplu ciudat, antisocial, dar care n-ar vrea sa faca rau nimanui. Insa tipul de cuplu care pica la mijloc intr-o treaba de care n-au habar si care ii afecteaza intr-o oarecare masura. Tipul de persoane simple, plictisitoare, care nu te pot enerva, dar nici nu te vor impresiona cu ceva.

Despre final zic doar atat: este neasteptat, desi personal l-am mai vazut intr-un alt spectacol. Se lasa cu iubire, ca sa zic asa 🙂 Si nu, nu moare nimeni, daca de asta va temeati.

Teatrul Mic Sigla

Cum iubeste cealalta jumatate se joaca la Teatrul Mic din capitala. Dureaza 2 ore si jumatate (cu pauza), desi numarul personajelor nu este chiar mare (cele 3 cupluri), iar decorul este tot timpul acelasi. Despre spectacol gasiti mai multe pe Pagina Oficiala a Teatrului Mic. Eu vi-l recomand cu caldura. Se lasa cu rasete 🙂 Salutari TEATRALE tuturor!

Comments

comments

2 thoughts on “Cum iubeste cealalta jumatate

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !