Cum iti alegi frigiderul?

Cum iti alegi frigiderul?

 

 

Este o intrebare pe care multi si-o pun: de ce dam atatia bani pe telefon si dupa 1 an il schimbam cu unul pe care dam la fel de multi bani? De ce, pe de alta parte, ne zgarcim atunci cand luam electrocasnice, desi pe acestea ne propunem sa le tinem mai mult? La fel in cazul televizoarelor, la fel in cazul cuptoarelor cu microunde.

Acum, in privinta frigiderelor lucrurile sunt un pic mai complicate. Frigiderul este SINGURUL electrocasnic INDISPENSABIL. De altfel, unii folosesc, pe buna dreptate, sintagma electrocasnice si frigidere.

Ramane, totusi, intrebarea: cum iti alegi frigiderul? Dau 3 sfaturi in acest sens, pentru alte sfaturi dati search pe google recomandari-specialisti si vedeti ce va recomanda si ei. In cazul meu, zic sa fiti atenti la fix 3 lucruri:

Clasa energetica (consumul)

Spre deosebire de aerele conditionate, unde poti spune ca il folosesti mai rar, ca oricum doar 3 luni pe an e necesar, ca unul mai puternic raceste mai repede, deci poti compensa cumva, frigiderul consuma CONSTANT. Asa ca simti al dracului de mult la buzunar daca frigiderul e intr-o clasa energetica sau intr-alta. Trebuie atentie sporita.

Durabilitatea

Frigiderele, in sine, se strica rar. Ele, insa, pot pati diverse alte chestii. De exemplu, usa nu se mai inchide bine (deci sunt sanse sa gasesti frigiderul deschis, mancarea stricata etc) ori a inceput sa rugineasca. Din acest motiv, foarte multi isi arunca frigidere functionale. Nu-i condamn ­čÖé

Legat de durabilitate, tehnologia la frigidere nu a evoluat foarte mult. Drept urmare, nu exista riscul ca peste 5 ani frigiderul tau sa fie uzat moral (imi place cum suna). La televizor exista sansa, mica dar exista, dar la frigider nu. Frigiderul va face fix acelasi lucru, ca functie de baza.

Garantia

Trebuie foarte multa atentie la garantie. Din acest motiv, recomand marcile de frigidere care-ti ofera ele garantie. E mai bine sa te duci la producator, sa discuti cu el, decat la intermediar, la magazinul care l-a comercializat. Sa nu mai zic ca unele magazine fac mari probleme la garantie. Nu dau nume, zic doar sa verificati acest aspect: CINE ofera garantia. Daca garantia este oferita de producator, puteti lua produsul de la orice magazin AUTORIZAT.

Ce nu recomand eu niciodata, desi unii tin cont de asta, este sa tii cont de design. Sau intai si intai de design. Intai si intai, eu am frigiderul plin de magneti. De peste tot. Am inclusiv un magnet rupt, spart, pe care nu ma indur sa-l arunc. Asa ca degeaba am frigiderul alb, ca nu prea se mai vede albul. Putea fi rosu sau verde, chiar nu conta.

E drept, la frigider e mai logic sa te uiti cum arata decat este la un router. Dar, repet, nu asta ar trebui sa fie criteriul. Nicidecum.

As mai avea multe sfaturi, dar ma opresc aici. Intreb la final din nou:┬áCum iti alegi frigiderul? Poate aflu lucruri noi de la cititori ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Comments

comments

One thought on “Cum iti alegi frigiderul?

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !