Cum a ajuns Anglia cea mai antipatica echipa de la Euro 2020

Cum a ajuns Anglia cea mai antipatica echipa de la Euro 2020

Anglia cea mai antipatica echipa de la Euro 2020 este o realitate pe care nu o mai poate nega nimeni. Chiar si sustinatorii acestei nationale recunosc ca nu este ea cea mai simpatica. Nu a fost niciodata, fie vorba intre noi. Insa parca nu a fost niciodata atat de antipatica.

Am scris pe blogul de fotbal despre regula nescrisa incalcata de englezi. Aici voi scrie o chestie strict de imagine. Vreau sa inventariez toate motivele pentru care a ajuns Anglia cea mai antipatica echipa de la Euro 2020. Ma rog, cea mai antipatica dintre cele bune, caci altfel probabil ca Rusia lui Putin ar fi castigat acest titlu. Asadar:

Englezii sunt ingamfati si lipsiti de fair-play

 

Practic, foarte multi si-au dorit sa nu-i vada pe englezi bucurandu-se. Lipsa de fair-play din timpul turneului, inclusiv a finalei, sunt o dovada in plus, o confirmare pt ce zic acestia. Unii nu au suportat Anglia din start.

 

Brexitul a adancit sentimentele anti-engleze

 

Progresistii, fanatici pro-UE, urasc Marea Britanie din cauza votului pentru Brexit. Ii fac pe englezi spalati pe creier, absurzi, retrograzi, ii acuza de prostie pentru ca au pus botul la propaganda rusa. Cum sa indrazneasca ei sa voteze impotriva celei mai minunate constructii care a existat vreodata?

 

Anglia a fost avantajata in 2 randuri de UEFA: a jucat 6 meciuri din 7 acasa si a avut o decizie flagranta in favoarea sa in semifinale

 

Oamenii religiosi spera intr-o dreptate divina. Romanii sunt mai religiosi ca alte popoare. Ei spera ca hotul va fi pedepsit de Dumnezeu chiar daca a scapat de pedeapsa juridica. Ce a patit Anglia in finala este un fel de dreptate divina.

Ca sa revin la modul in care a fost ea avantajata, este echipa care a calatorit cel mai putin. A jucat 6 meciuri din 7 la Londra, pe Wembley. Nici macar in alt oras din Anglia nu a jucat, sa fi calatorit intern. Sunt echipe care au calatorit mii de kilometri.

Iar decizia din semifinale e cu atat mai „grava” cu cat a afectat o echipa frumoasa, Danemarca. Daca decizia ar fi dezavantajat Franta, ar fi fost mult mai putine nemultumiri.

 

UK a dat dispensa pentru inaltele oficialitati UEFA, insa suporterii italieni au fost goniti

 

Infantino a zburat din Brazilia (unde asistase la finala Copa America) pana-n Londra, fara a intra in carantina. Multi alti oficiali au venit din alte tari rosii. N-au patit nimic. Insa italienii au fost impiedicati sa vina pe stadion, care stadion trebuia sa tina cu Anglia. Pentru frumusetea fotbalului, evident.

 

Anglia a avut o tona de jucatori ofensivi in lot, insa a jucat defensiv

 

Pana si taciturnul Piturca, ipocrit sau nu, a subliniat asta: a jucat prea defensiv pentru lotul pe care-l avea. In finala a jucat contra unei echipe surprinzator de ofensive. Practic, jucau antipatica turneului cu favorita publicului. E drept, nu e neaparat relevant cu cine tineau suporterii din baruri ori din fata propriilor televizoare.

Cu riscul de a parea ca inchei spunand ca acest articol este (aproape) inutil, spun ca antipatia fata de o echipa nationala, in special in cazul specific al Euro 2020, este foarte putin relevanta. In cazul echipelor de club antipatia se traduce prin vanzari mai slabe de tricouri ori prin scaderea pretului actiunilor pe bursa. Totodata, daca ar fi fost un turneu final normal, cu o singura gazda, a deveni antipatic inseamna si a-ti atrage antipatia suporterilor. Nu a fost cazul de nici macar una dintre cele 2 chestii, drept urmare, Anglia si-a permis sa fie antipatica. Dar nu i-a folosit la nimic.

 

De dragul discutiei si al argumentatiei, de ce credeti ca a ajuns Anglia cea mai antipatica echipa de la Euro 2020? Mai sunt si alte chestii care mie mi-au scapat?

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !