Guest-post – Cu colindu’

Hoe, Hoe, Hoe,  Maria Crăciun!   Cum de ce Maria Crăciun? Că suntem pe blogul lui Emil și nu zicem Merry Christmas. Vorbim românește.

A zis Emil să vin să-l colind, că azi, fiind sărbătoare, face un concurs cu guestposturi și pune multe și apoi ne dă premii tuturor că l-am colindat. Încă nu știm ce, dar îl colindăm.

Da’ nu vrea colinde tradiționale, el vrea să scriem noi câte ceva de Crăciun. Așa că să-ncepem.

Mi se pare ciudat să vă zic chestii d-astea generale despre Crăciun pe care le știți cu totul. Se sărbătorește pe 25 decembrie că așa a vrut împăratul Constantin, deși  Iisus s-ar fi născut pe undeva prim martie. Dar până în anul 325 nu se sărbătorea așa că l-au introdus atunci ca sărbătoare cu dată fixă pe 25 decembrie. Și tot atunci au implementat și Paștele cu dată variabilă. Explicația pentru alegerea acestei date pentru nașterea Domnului o găsiți în prima parte din filmul Zeitgeist.

Cert e că acum, majoritatea populației se bucură că vine Moș Crăciun și aduce cadouri, fiind puțini cei care se mai bucurp doar de însemnătatea religioasă a zilei. Astfel, un bătrân îmbrăcat în roșu, cu barbă albă și puțin mai voluminos decât Emil a devenit imaginea sărbătorii. Nu ai cum să te gândești la Crăciun și să nu te gândești la Moș și la cadouri.

În schimb, esența acestei zile a rămas. Oamenii sunt mai buni, de obicei sărbătoresc în familie, împodobesc bradul sub care moșul va pune cadourile și ascultă colinde.

Cei trei magi acum sunt Hrușcă, Fuego și Bănică Jr, care în fiecare an împart ler și țin concerte cu casele închise. Lumea bea vin fiert peste tot,  se trece cu vederea și legea aceea cu consumul de băuturi alcoolice în locurile publice, Emil ne dă cadouri, toată lumea e mai bună.

O să revin cu un articol la mine pe blog în care să vă spun ce cadouri ne-a dat Emil.

Sunt Andrew și vă urez: Crăciun fericit!

Comments

comments

One thought on “Guest-post – Cu colindu’

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !