Cryptex – cine iese mai repede?
Pana acum aproape camerele de evadare presupuneau sa iesi din acea camera. Timpul putea fi 59:59 sau sub 30 de minute, rezultatul era acelasi: castigator. E drept, te simteai bine sa te vezi pe perete, la Hall of Fame. De asemenea, aproape de fiecare data toti cei prezenti intrau in aceeasi camera si incercau sa evadeze.
Despre cele 2 exceptii v-am zis: prima oara la Challange Room, la Codex, si a doua oara la Kudra’s. In primul caz erau 2 echipe concurente, in al doilea caz echipa se impartea in 2, intrau in 2 camere distincte, insa trebuiau sa colaboreze pentru a evada. Ideile lor erau bune, dar parca asteptam altceva: un challange adevarat, 2 echipe in 2 camere identice, lupta urmand a se da pe timp. Cine evadeaza primul?
Un astfel de concurs am intalnit la Cryptex. Camera are o tematica de hackeri, Anonymus, asa ca trebuie si minime cunostiinte de operare pe calculator. Nu va ganditi la chestii avansate, oricum 90% dintre cei care frecventeaza aceste camere au astfel de cunostiinte.
Regula banala, cine evadeaza primul castiga, este completata de o alta: o indiciu te costa 5 minute. Daca cer indiciu sunt penalizat 5 minute, dar daca nu cer s-ar putea sa-mi bat capul mai mult de 5 minute… Grea alegere.
Sambata seara echipa mea a invins. Trebuie sa ma laud cu asta, dar ideea mi se pare alta: te concentrezi altfel cand timpul lucreaza dublu in defavoarea ta. Presiunea este dubla: stii ca mai ai 30 de minute, dar NU STII cat mai au ceilalti. Cu indiciile e la fel: poti evada inaintea celeilalte echipe, dar n-ai de unde sa stii cate indicii a folosit si cate nu. E drept, poti face si chestii lipsite de fair-play, gen sa iesi primul si sa bagi pe sub usa celorlalti diverse biletele. Daca iesi si n-ai folosit niciun indiciu e clar c-ai castigat. Da, va dau idei 🙂
Cei de la Cryptex au si o camera normala, clasica, de Escape, numita Camera Conspirativa. Noi am intrat toti 8 in ea si, intr-adevar, paream cam multi. Am rezolvat-o repede, dar ne cam calcam pe picioare. Partea misto la aceasta camera este reprezentata de cutia cu indicii. Fiecare pas are o culoare, iar in camera ai o cutie cu indicii. Daca te blochezi, apelezi la acea cutie: cauti indiciul corespunzator culorii pasului la care esti si gata. Nu mai depinzi de organizator, care poate intarzia cu cateva minute cu indiciul sau care, uneori, te poate induce in eroare (am patit de vreo 2 ori sa primim drept indiciu chestii pe care deja le rezolvasem).
As vrea sa mai vad escape-uri tip Cine iese mai repede? Inteleg si incurajez ideea de munca in echipa, dar imi place si competitia. Si, recunosc, imi place al dracului de mult sa castig. Despre experienta in aceste camere au mai scris, pana acum, Serban si Malaezu. Pentru detalii si rezervari despre camerele Cryptex intrati pe site-ul ori pe pagina lor de facebook. Salutari CASTIGATOARE tuturor!
3 thoughts on “Cryptex – cine iese mai repede?”