Croods – veselie, culoare si buna-dispozitie

In aceasta seara trebuia sa scriu despre 2 filme: Vehicle 19 (vazut luni) si Croods, vazut ieri. Ordinea logica era cea cronologica. Insa alegerea era de fapt: sa scriu despre un film dezamagitor si inutil sau sa scriu despre un film vesel si foarte-colorat? Grea alegere…

Despre Croods e vorba, un film de la care nu aveam asteptari foarte mari. Ok, recunosc, nu m-am documentat foarte bine inainte. A fost creat de DreamWorks, cei cu Madagascarul, regizorii sunt cei de la How to Train your Dragon (o animatie 3D foarte buna), iar printre actori (ca voce) regasim Nicolas Cage, Emma Stone si Ryan Reynolds. Poate a fost mai bine asa: m-am dus la cinema neinformat si am iesit d-acolo foarte placut impresionat.

Ce ne ofera animatia asta? Pai 3 lucruri importante:

– Ca si poveste ne ofera o familie (cica preistorica, dar cu o gramada de asemanari si in zilele noastre) in care avem cateva „prototipuri” de membri: tatal protector si incuiat, fetita rebela si descuiata, mama supusa, dar nitel mai descuiata ca tatal (noroc ca nu si-a bagat nicio feminista coada prin scenariu, ca cine stie ce modificari grotesti ar fi adus personajului), fata mica si tampa, baiatul batut in cap si bineinteles soacra scortoasa, dar inteleapta (e musai mama ei, nu a lui). Toata armonia familiei este distrusa de un cataclism si un om din exterior. Cum e acel om din exterior va las pe voi sa-l descoperiti.
– Ca si efecte avem ce vedea si de ce sa ne bucuram. Ok, nu este o bogatie precum in OZ, dar poate aceasta senzatie este amplificata si de faptul ca OZ a fost vazut la IMAX. Totusi, nu plecam dezamagiti de efecte din sala de cinema.
– Avem o multitudine de faze comice, ceva replici de tinut minte (de exemplu, atunci cand cineva se supara pe o replica d-a mea d-acu inainte o sa-i spun STII, A FOST O GLUMA; O GLUMA INSEMNAND O CHESTIE INVENTATA PENTRU CA LUMEA SA RADA…) si in general o stare de bine pe care o emana acest film. Nimic enervant, nimic exagerat, nicio gluma deocheata. Totul pare a tine cu buna-dispozitie.

Cine-haterii (cei care gasesc lucruri rele in orice film, oricat de bun ar fi) vor evidentia faptul ca baiatul (Guy) avea blugi pe el ori se vor intreba care este exact perioada de timp istorica si care este cataclismul invocat. Raspunsul meu la ambele chestii va fi: de ce m-ar interesa acest lucru?

Ca si concluzie, va recomand cu caldura filmul. Care film este adus in tarisoara noastra de Odeon Film. Dupa cate am inteles nu ruleaza si-n IMAX, asa ca-l puteti vedea doar in cinematografe 3D normale.

Inainte sa inchei va reamintesc tuturor ca mai puteti trimite articole in maratonul de guest-posting cu tema 1 aprilie. Momentan sunt 7 venite, dar eu zic sa va grabiti, se vor ocupa orele bune.

Salutari CINEFILE tuturor!

ps:  De cativa ani buni Nicolas Cage joaca in filme mediocre-slabe, exceptiile fiind putine. Oare ar fi indicat sa se reprofileze pe animatii, unde sa joace doar cu vocea? Se pare ca ii prieste postura 🙂

Comments

comments

One thought on “Croods – veselie, culoare si buna-dispozitie

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !