Crema de zahar ars Astazi ii spunem dragoste

Crema de zahar ars. Astazi ii spunem dragoste.

 

Acum ceva timp, un amic mi-a explicat o chestie interesanta legata de teatru si film. La film VIOARA INTAI este regizorul, in timp ce la teatru VIOARA INTAI sunt actorii. Un regizor slab poate fi salvat de niste actori buni la teatru, insa la film se vede imediat cand regizorul o da in bara.

Uneori, insa, si in cazul filmului si in cazul teatrului retinem doar jocul actoricesc. Acesta din urma eclipseaza toate celelalte elemente. S-a intamplat acest lucru la teatru, in cazul spectacolului Crema de Zahar Ars Astazi ii spunem dragoste.

In acest spectacol, Marius Manole si Andreea Bibiri eclipseaza tot. Sunt doar ei 2, stand intr-un pat dublu, facand un periplu complet al vietii lor conjugale. Isi pun cele mai banale intrebari, insiruirea pare fara logica. In tot acest timp observam cum patul initial, dublu, se transforma in 2 paturi singulare. Exact cum se intampla si in viata reala: nu iti dai seama cand s-a produs departarea, insa te trezesti deodata singur. Nu stii cand, nu stii cum, nu stii ce ai gresit. Pare ca totul a venit de la sine.

Crema de zahar ars se arde si nu mai poate fi mancata, iar constant, in timpul discutiei, apare intrebarea: Ma mai iubesti?

Spectacolul Crema de Zahar Ars Azi ii spunem dragoste este, din punctul meu de vedere, un dialog interior cu public. O exteriorizare a sentimentelor, destainuiri, o trecere prin toate starile: bucurie, tristete, melancolie, gingasie, resemnare.

Marius Manole si Andreea Bibiri par un cuplu sudat, uneori, uitandu-ne la ei, ni se pare ca chiar seamana din punct de vedere fizic.

Regia este semnata de Iris Spiridon, ea fiind, alaturi de Eugen Gyemant (Bullets over Lipscani), cei mai tineri regizori care au spectacole la Godot. Merita sa-i vedeti.

Iris Spiridon da dovada de discretie, lasand spectacolul la latitudinea actorilor. Decor minim, fir narativ deloc strict si, din ce mi-a zis o amica, destainuirea de final este diferita de fiecare data.

Crema de zahar ars Azi ii spune dragoste, cu Andreea Bibiri si Marius Manole, in regia lui Iris Spiridon, se joaca la Teatrul Godot din centrul capitalei, un teatru care nu cunoaste termenul de vacanta. Dupa spectacol, daca vi se face pofta, recomand o crema de zahar ori facuta de voi, acasa, ori undeva prin Centrul Vechi. Mie chiar mi-e pofta … 🙂 Despre spectacol a scris si Ileana. In final, va las in compania unui interviu cu regizoarea Iris Spiridon, luat de Judy Florescu pentru Ziarul Metropolis. Salutari TEATRALE tuturor!

2 thoughts on “Crema de zahar ars Astazi ii spunem dragoste

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !