De la altii: Creionul dermatograf – mic istoric

Creionul dermatograf – mic istoric

 

Creionul dermatograf, un produs nelipsit azi din orice trusa de machiaj, a fost folosit inca din Antichitate atat ca si produs de infrumusetare cat si din motive de sanatate. Celebrul creion contur de ochi, pe care il vedeti folosit mereu in filmele cu tema Egiptul Antic, avea atat rol estetic cat si practic, sa protejeze ochii impotriva reflexiei soarelui pe nisip, in special pentru locuitorii desertului. Probabil ati admirat si voi conturul perfect si ochii senzuali ai Cleopatrei si chiar a vreunui pazitor de-al ei, pentru ca da, chiar si barbatii il foloseau.

Creionul dermatograf

Incepand din acea perioada si pana prin anii ‘20 creionul contur de ochi nu era chiar atat de usor de folosit. Prin anii ‘20, femeile inca aveau probleme in aplicarea unui machiaj perfect care sa includa si dermatograful, desi acesta a evoluat destul de mult. Abia prin ‘60, creionul dermatograf incepe sa fie utilizat mai des si mai bine, datorita casei Dior care a impus celebrul New Look. Incepand din acel moment produsul s-a dezvoltat foarte mult, ajungand sa fie folosit de majoritatea populatiei, atat femei cat si barbati.

De la acele timpuri, am ajuns sa avem in ziua de azi diferite tipuri de eyeliner, folosite de toata lumea, dupa preferinta. Cele mai cunoscute formule ale produsului sunt creion, khol, gel si lichid. Conturul de ochi sub forma de creion este mai rigid, mai rezistent si asigura un machiaj de durata al ochilor. Khol, aceasta formula a conturului de ochi vine tocmai din Epoca de Bronz si s-a dezvoltat foarte mult in Egipt, India si Orientul Mijlociu. Este un tip de creion mai moale si mai usor de aplicat, pentru a realiza diferite artificii in machiajul ochilor.

Varianta cu gel este una mai noua si se aplica asemanator tusului de ochi. Datorita pensulei oblice, mult mai moale decat creionul, nu agreseaza deloc ochii si pielea sensibila din jurul acestora. Conturul de ochi lichid, cunoscut mai bine sub numele de tus, este mai greu de aplicat dar confera o privire mai dramatica, asa ca merita timpul in plus petrecut in fata oglinzii.

Creionul dermatograf 2

Un mic secret al machiajului: folosind creion contur de ochi negru pe pleoapa inferioara, obtii ochi dramatici, misteriosi dar mai mici iar atunci cand alegi un contur alb, vei avea ochi mari, luminosi si mai expresivi. De asemenea, alege mereu un creion contur de ochi de calitate deoarece ochii sunt foarte sensibili si pretentiosi si sigur nu vrei ca produsele de make-up pe care le folosesti sa-i afecteze.

2 thoughts on “De la altii: Creionul dermatograf – mic istoric

  1. Pingback: De la altii: Creionul dermatograf – mic istoricBloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro
  2. Pingback: SocialXchange in Romania! | alexandrugrivei.ro blog personal

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !