Crede si nu cerceta in 2021!

crede si nu cerceta

Crede si nu cerceta este un slogan care m-a fascinat din prima clipa in care l-am auzit. Acum, in 2021, este mai fascinant ca oricand.

Crede si nu cerceta era initial despre Dumnezeu si despre Biblie. Daca asa spune Biblia inseamna ca asa este, cine esti tu sa CERCETEZI? Si, mai ales, CE STUDII ai? Oamenii aceia de la Vatican sunt niste oameni INVATATI, care stiu MAI BINE decat tine cum sta treaba. Ma rog, este discutabil si in ce masura citatul acesta este efectiv prezent in Biblie ori este doar o interpretare eronata, exagerata, a inaltilor prelati in perioada Evului Mediu.

Crede si nu cerceta a ajuns sloganul la moda in 2021. Nu in forma asta, ce-i drept, dar fondul problemei este acelasi. Nu ai voie sa pui la indoiala ceea ce spun altii mai destepti decat tine, nu esti tu indreptatit nici macar sa pui intrebari, totul este clar, este evident, daca nu faci precum majoritatea este paria.

Crede si nu cerceta este un slogan asociat, chiar si acum, religiosilor. Acestia (inca) sunt acuzati ca iau de-a gata ceea ce le zic altii, preoti, intelectuali crestini, nereusind (nefiind capabili) sa cearna, cu propriul creier, informatiile.

Ce vedem acum in jurul nostru? Ce traim in aceste zile? Pai, in mod evident, o forma mult mai agresiv de Crede si nu cerceta. In mod cat se poate de clar stiinta a ajuns noua religie, cea careia ne inchinam, cea pe care o slavim si cea pe care n-o putem, nu avem voie, s-o contrazicem.

Daca vreun avocat, arhitect sau chiar economist contesta ori macar pune intrebari privitoare la vaccin, primeste acelasi unic repros: nu esti medic, nu ai cum sa intelegi. Cand intrebarile sunt adresate de catre medici, acestia sunt considerati inferiori medicilor cercetatori care au descoperit vaccinul. Unul a studiat la Harvard, Oxford ori Sorbona, in timp ce romanul a studiat maximum la UMF Carol Davila ori la Babey Bolyai. Acum sute de ani tu erai capabil sa intelegi Biblia, nu aveai cunostintele necesare, in timp ce acum nu esti demn de a pune la indoiala vaccinul.

Si, din pacate, nu ai voie nici macar sa decizi pentru tine. Adica ai voie, in teorie nimeni nu te obliga, nimeni nu-ti pune pistolul ori macar cutitul la tampla. Coercitia este indirecta: nu esti obligat sa te vaccinezi, dar urmeaza sa ti se ceara, aproape peste tot, teste PCR negative, care teste negative, in mod evident, vor putea fi inlocuite de dovada ca te-ai vaccinat.

Ca sa ne intelegem, in lume exista 2 abordari: Israelul a inceput o campanie masiva de vaccinare, vrea sa incheie vaccinarea in mod rapidul, in timp ce mai multe tari, Coreea de Sud, Australia, Taiwan si Japonia printre ele, anunta ca mai asteapta, vrand sa vada efectele vaccinarii in celelalte tari. Unii mai au un pic si te acuza de antisemitism daca contesti abordarea Israelului.

Crede si nu cerceta inseamna, in mod evident, situarea de partea Israelului si nu de partea Japoniei. Inseamna ca trebuie sa asculti doar de anumiti medici. Inseamna ca trebuie sa te supui normei de grup, chiar daca nu e deloc clar cine este majoritar si cine este minoritar.

Crede si nu cerceta inseamna nu doar sa nu scrii articole precum acesta, ci inseamna si sa nu le distribui ori, in cazul unora, nici macar sa nu le citesti. In fond, daca totul este atat de clar si de evident, de ce ti-ai pierde timpul citind asa ceva?

ps: Daca din acest articol ai inteles ca-s antivaxer inseamna ca iti ghidezi viata dupa sloganul Crede si nu cerceta. Faptul ca n-ai inteles nimic din acest articol este evident. Mai putin evident este cum dracu de ai intrat si, mai ales, de ce ai facut-o?

Comments

comments

3 thoughts on “Crede si nu cerceta in 2021!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !