Cosmetica se invata!

Exista meserii care se invata si exista meserii care se fura. Exista meserii care se intuiesc (si-ti ies foarte bine), exista insa meserii pentru care invatatul este de baza.

Ce meserii NU necesita invatat? Pai pictor, poet si alte meserii care necesita in primul rand talent. Ce-i drept, si acolo exista scoli specializate, si acolo poti invata, insa au reusit persoane care NU au facut asta. La fel si cu muzica: ai talent, reusesti, cu sau fara scoala. Ce ne facem insa cand e vorba de meserii unde chiar e nevoie de scoala? Pai facem scoala zic.

Despre cosmetica o sa va vorbesc astazi. Incep prin a va intreba: asta se invata sau e cu talent? Daca ziceti ca nu trebuie sa inveti e nasol. Da, iti trebuie talent, trebuie sa-ti mearga mainile, cosmeticiana poate fi si o (semi)analfabeta, insa trebuie sa si inveti nitel. Nu mult, cat sa stii unele chestii de baza.

Poti sa furi aceasta meserie (o inveti, ca ucenic), nu zice nimeni sa nu faci asta. Dimpotriva, daca ai un maestru bun, vei deveni si tu un bun cosmetician (termen general, stiu ca in general sunt COSMETICIENE). De asemenea, trebuie sa ai o anumita dexteritate a mainilor, 2 maini stangi si impiedicate nu te vor ajuta niciodata sa devii un bun cosmetician.

Totusi, niste cursuri ar prinde bine. De exemplu, cursuri cosmetica Maraviglia, ca despre ele am auzit vorbindu-se, virtual, destul de mult. Ce avantaj ai daca faci astfel de cursuri (la ei sau la altii):
– Ai ceva cunostiinte teoretice, al dracului de utile in multe situatii. Sau,ma rog, in majoritatea situatiilor.
– Cel mai bine inveti in colectiv si nu individual. Sub supraveghere, insa intr-un mic colectiv.
– Ai o diploma recunoscuta national si international.

Oh, da, chiar iti trebuie o diploma care sa ateste asa ceva. Experienta e utila, faima pe care ti-o faci la fel, dar trebuie si o mica diploma. In alte tari o astfel de diploma este obligatorie. Prin liceu aflasem ca in Franta trebuie sa ai diploma de brutar pentru a-ti deschide o brutarie. Mititelu, saracu, nu si-ar fi putut incepe afacerile acolo decat daca ar fi trecut pe la niste astfel de cursuri. Chiar, daca Mititelu era francez, cumpara vreun Lyon ceva? :)) Intreb doar … (si cica se aplica mai multor meserii pe care aparent le poate face oricine)

In final, concluzionez: cosmetica se invata, se fura si se face cu talent. Trebuie un pic din toate. Si vointa, multa vointa. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !