Contabili …

In acest frumos articol o sa va vorbesc despre … contabili. Din cauza modului in care il voi scrie voi enerva atat pe contabili cat si pe adversarii lor. Ca de obicei, cel mai bine e sa te injure ambele tabere.

Sa incepem cu inceputul: initial aveam o parere proasta despre contabili. Nici acum n-am una stralucita, inca sunt de parere ca cei mai multi contabili sunt niste oameni incuiati care viseaza cifre noaptea. Si care altceva nu stiu sa faca. Bine, in general aveam la sfarsitul liceului o parere proasta despre ASE. Ajunsesem sa cred ca e preferabil sa faci o facultate economica la particular (nu ma intrebati de ce).

Ulterior mi-am mai schimbat parerea, am si cunoscut ceva contabili, tot tacamul. Acum pot sa spun ca m-am dus mai mult in tabara neutrilor. Nu de partea lor, acolo cu siguranta nu voi fi prea curand.

Legat de contabili, sa va zic care-s unicele 2 categorii de contabili:

1-. Contabili profesionisti. Pe ei ii angajezi sa-ti faca contabilitatea de gestiune, in ei ai incredere si pe mana lor mergi.

2. Exista si asa numitii contabili cu parafa, care au ca unic scop sa parafeze chestii pe care le fac altii. Ai un ONG, ai un contract de cercetare, ai o firma, deci iti trebuie un aviz din partea unui contabil. Te poti duce la unul din categoria anterioara sau ti-o faci singur si apelezi la contabili de genul celor de la punctul acesta si ei iti vor pune parafa. Sunt mai ieftini si mai bine mori pe mana ta. Sau ma rog, mai bine nu mori deloc.

Problema este ca nu prea ii poti distinge pe cei din primele 2 categorii. La avocati e mai simplu: te uiti la papagal, vezi cum sta la argumentatie. Te mai poti prinde. Cand e vorba de contabili e mai greu: astia-si fac treaba inchisi intr-un birou si nu-ti dai seama de calitatile lor decat dupa un timp. Eventual trebuie sa astepti sa-ti frangi gatul pentru a-ti da seama ca e batut in cap.

Acum mai e o alta problema (si veti rade): s-ar putea sa intalniti contabili buni care sa fie incuiati ca oameni si contabili slab pregatiti profesional dar care sa fie descuiati ca oameni. Din acest motiv s-ar putea sa avem tendinta sa angajam contabili slabi profesional pentru ca ceilalti sunt prea incuiati. Astept sa ma contraziceti daca gresesc.

Voi ati cunoscut contabili? Daca da, din ce categorie faceau parte?

Acum va rog sa contabilizati salutarile mele BLOGOSFERICE! ­čÖé

Comments

comments

4 thoughts on “Contabili …

  1. Am cunoscut si mi s-au parut oameni „klumea” ­čÖé
    Categoria? Nu stiu, dar eu ii stiu oameni seriosi si bine pregatiti.

  2. Din puctul meu de vedere sunt si firme de contabilitate si experti contabili care isi fac foarte bine meseria si nu isi bat joc de clienti lor.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !