Constructii galagioase

Constructii galagioase

 

Locuiesc pe Soseaua Iancului, in frumosul cartier Pantelimon din Bucuresti. In fata blocului meu (iar eram tentat sa scriu cu G) se construieste de zor. Ma rog, se darama inainte de a se construi. Uneori, pare logic, alteori ilogic. Se schimba, de-a valma, stalpii, sina de tramvai, conductele de gaze si conductele de apa. Se mai taie din copaci (erau niste tei, habar n-am cat de batrani si de periculosi, dar, din punctul meu de vedere, foarte utili vara), se mai schimba un gard ori o bordura. De multe ori se faceau pe rand, acum toate se fac deodata. Soseaua Iancului, ca si Pantelimonul, arata acum ca dupa razboi. In plus, in locul tramvaielor a aparut autobuzul 655. Deci nu doar ca se lucreaza (si se circula printre buldozere), dar ai mai adaugat si un autobuz care aglomereaza si mai mult traficul.

Ca bonus, este zgomot tot timpul. De dimineata, de pe la 8-9, pana seara, cam pe la aceeasi ora, se auda un zgomot oribl. Un alt bonus este, uneori, mirosul. Ieri se dadea cu smoala, deci mirosul ei se ridica amenintator se apartamentele blocurilor. Cum eu  stau la 2, ajungea destul de usor mirosul. Drept urmare, geamurile au stat inchise (cel putin la camera din dreptul lucrarilor). Noroc ca n-am fost acasa, ca ma sufocam.

Si tot in zona mea se construieste un mall. Pe terenul fostei Electroaparataj (Dumnezeu s-o odihneasca) se inalta Mega Mall. E drept, numele mall-ului mi se pare deosebit de impersonal. As fi preferat o denumirea mai funny, tip Panteli-mall ori National Arena Mall (in fond, Sun Plaza are legatura cu Piata SUDULUI, SINGURUL mall cu o denumire ce are legatura cu locatia). Numele poate fi, insa, modificat oricand.

Se construieste. Peste tot, prin zona mea, se construieste. Bine, nu-i singura zona din Bucuresti unde se construieste, dar aici stau si aici ma deranjeaza ca se intampla asta. Iar aici, ca si-n alte parti, este vorba de constructii galagioase, cu utilaje care te innebunesc de cap. Insa la fel de galagioase sunt si pe internet. Pana acum vreo 2 ani nu gaseam atatea site-uri despre constructii ori chiar articole pe aceeasi tema, pe bloguri generaliste. Cu ocazia asta am aflat am dat si de cateva denumiri noi, gen dinti de freza. Nu, n-are legatura cu stomatologia.

Abia astept sa se termine totul, sa nu mai existe constructii galagioase in cartierul meu. Sa pot dormi si eu dupa ora 9 dimineata, chiar si cu fereastra deschisa. Fiind an electoral, am sperante. Salutari GALAGIOASE tuturor!

Comments

comments

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !