Condamnarea lui Voiculescu

Condamnarea lui Voiculescu

 

Condamnarea lui Voiculescu a adus un zambet pe chipul romanilor. MAJORITATEA (nu toti) jubileaza. Pot intelege bucuria lor, o pot impartasi, dar pot fi si cel care taie elanul. Dau, pe scurt, 5 neclaritati cu privire la condamnarea lui Voiculescu. Nu d-alta, dar sa stim cum stam in acest sens:

1. Cand a intrat Becali in puscarie, l-a tras dupa el pe Victor Babiuc, adica ministrul apararii de la acea data. Era vorba de un schimb de terenuri cu ARMATA, asa ca ministrul apararii a platit si el cu libertatea. In cazul lui Dan Voiculescu ministrul agriculturii nu a patit nimic. Stiti cine este ministrul agriculturii? Pai este Ilie Sarbu, adica socrul premierului Ponta. Este, oare, justitia atat de independenta precum vor s-o arate unii?

2. Bucuria ca vom scapa de Antena 3 este de scurta durata. Publicul Antenei EXISTA, acesta cautand noi posturi tv la care sa se uite. Ce am rezolvat daca in loc de Antena 3 vom avea un RTV cu o mega-audienta? In plus, nici macar nu e sigur ca vom scapa de Antena 3. Situatia este complicata, eu n-as miza pe inchiderea postului. OK, trustul Intact, per ansamblu, va avea de suferit, dar Antena 1 si Antena 3 merg foarte bine, de ce nu si-ar gasi cumparator?

3. Imi este neclar cum se va pozitiona, din punct de vedere politic, Partidul Conservator. Multi spun ca se va departa de PSD si ca si-ar dori un candidat propriu la prezidentiale. Deja bursa zvonurilor are 2 nume de candidati sustinuti de PC: Mircea Diaconu ori Mihai Gadea. Iar in turul 2 se poate intampla orice…

4. Imi este neclar de ce deciziile instantelor din Romania sunt atat de diferite. Din punctul meu de vedere REGULA ar trebui sa fie PASTRAREA primei decizii. Doar in cazuri EXCEPTIONALE, cu titlu de exceptie, ar trebui date alte decizii (fie ele mai mici ori mai mari). M-am intrebat acelasi lucru si in cazul Dosarului Transferurilor. Oricat ne-am bucura de succesul justitiei, tot ni se ridica niste semne de intrebare.

5. Condamnarea lui Voiculescu a adus in prim plan, pentru prima oara, niste actiuni CORECTE ale institutiilor statului: incercari de RECUPERARE a pagubei. Sincer, intre a-l vedea pe Voiculescu 10 ani in puscarie fara recuperarea pagubei si a-l vedea doar 3 ani, dar cu recuperarea integrala a pagubei, prefer ORICAND a doua varianta. Mi-as dori ca in toate cazurile de evaziune si inselatorie principalul obiectiv al justitiei sa fie RECUPERAREA prejudiciului. Cum se vor concretiza, oare, aceste masuri?

Despre condamnarea lui Voiculescu au aparut si o gramada de glume. Cateva au fost stranse si postate pe blog de Malaezu si Sabina. Mai enumar si eu alte cateva:
– X-ul din numele Felix vine de la numarul de ani !
– Antena 3 angajeaza bocitoare. Contract pe durata limitata: 10 ani!
– Puscariasii vor manca 8 ani mancare sanatoasa;
– Antena 3 isi va schimba numele in „an10a 3”;
– Pe Doctor Menci tot niste E-uri l-au terminat. Euro..;
– Vocea Romaniei a decis ca Voiculescu sa primeasca Factorul X. Aceasta este dovada irefutabila ca PROCURORII ROMANI AU TALENT;
– #Becali: „Sa-mi suga *ula Dan Voiculescu!” Visul i se poate implini!.

In articol am inserat si cateva poze legate de Condamnarea lui Voiculescu, dar si una cu Mircea Diaconu, potrivita in context. De asemenea, semnalez si ACEST articol. O analiza corecta si lucida. Salutari BLOGOSFERICE tuturor si va las in compania cele mai viralizate melodie a zilei de astazi!

Comments

comments

3 thoughts on “Condamnarea lui Voiculescu

  1. Cel mai bun articol citit despre cazul Voiculescu!
    Cel putin analiza politica… oarecum si eu ma gandeam la fel, dar la faza cu PC independent… chiar nu. Oricum s-ar putea ca PC-ul sa fie prea mic singur si… ei stiu asta. Dar si in PSD sunt 2,3 tabere… chiar si in provincie, nu doar la Bucuresti.

Ai ceva de zis? Vorbeste ACUM sau TACI PE VECI !